Otvaranje izložbe Nebojše Petrovića u galeriji O3one

Otvaranje izložbe Nebojše Petrovića u galeriji O3one
pon, 22. jul 2019 - ned, 11. avgust 2019
Beograd,

Izložba Nebojše Petrovića PRAVO je vreme za ODMOR biće predstavljena pred beogradskom publikom po drugi put u ponedeljak 22. jula u 19 sati u galeriji O3one. Izložba predstavlja vizualizaciju Univerzalne deklaracije o ljudskim pravima viđenu očima autora i inspirisane pop art i stripskom estetikom. Kroz grafičke prikaze umetnik oživljava  ponekada teško razumljive pravno formulisane članove deklaracije, te ih prevodi ih u svakodnevne situacije kroz slikovite i jasne asocijacije. Autor poziva na razmišljanje šta sve spada pod ljudska prava. Tokom letnjih meseca svi intenzivno razmišljamo odmoru, a da li ste znali da pravo na odmor i dokolicu spadaju među ljudska prava? Šta mislite, šta se sve još nalazi na tom spisku?

Dođite da otkrijemo zajedno i da se podsetimo svih prava koja su nam zajednička, kao i da ih doživimo na potpuno novi način, ne formulisana kroz reči i izraze, već kroz razigrane slike.

U aprilu ove godine izložba je svečano otvorena u Galeriji Doma omladine Beograda pod nazivom: „25 slika: Univerzalna deklaracija o ljudskim pravima u ilustracijama Nebojše Petrovića“.

Nebojša Petrović je vizuelni umetnik koji se godinama uspešno bavi animacijom, ilustrovanjem, crtanjem, grafikom, oslikavanjem murala, grafičkim dizajnom i fotografijom.
Izlozba je rezultat saradnje Tima Ujedinjenih nacija za ljudska prava i Beogradskog centra za ljudska prava.

Izložbu možete posetiti do 11. avgusta, svakog radnog dana od 10 do 20 časova i subotom od 14 do 20 časova.


Galerija o3on
Andrićev venac 12, Beograd
<<  Septembar 2020  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
 
    

Putopisi, Intervjui..