KONKURS za VREMEPLOV – festival animiranih sećanja

KONKURS za VREMEPLOV – festival animiranih sećanja
sre, 22. maj 2019 - čet, 1. avgust 2019

Povodom održavanja prvog Festivala animiranih sećanja o Novom Sadu – VREMEPLOV, Udruženje za video umetnost VIDEOMEDEJA raspisuje konkurs tragajući za fotografijama iz ličnih albuma! Dragi građani, pozivamo vas da učestvujte u konkursu i pošaljete nam fotografije, a mi ćemo da ih oživimo za vas!  Da, dobro ste čuli, vaše fotografije će oživeti, a i vi se možete naći u njima i prošetati kroz prošlo vreme kao i kroz taj zabeleženi momenat koji čuvate u vašim porodičnim albumima.  Vaša fotografija će oživeti i postati puno više od vaše lične arhive, postaće deo digitalne kolekcije dostupne svima i sačuvane od zaborava. Pomozite nam u očuvanju tradicije i kulture Novog Sada čiji ste i vi deo i ne propustite priliku da sačuvate  sećanja.

Budite deo PRVOG Festivala Vremeplov koji će se održati 14. septembra u Kulturnoj stanici - Svilara.

Spremite i stare predmete koje su voleli vaše bake i deke pošto ćete imati priliku da ih pokažete ili čak i prodate na vintidž berzi tokom Vremeplova.

Vintidž berza će biti postavljena i online na našem sajtu vremeplov.in.rs do kraja godine.

Konkurs je otvoren 22. maja i trajaće do 1. avgusta 2019. godine.​

Tema konkursa je Novi Sad, Trg Slobode.

Ovogodišnja tema Vremeplova je TRG SLOBODE ali ukoliko nemate fotografije vezane za ovu lokaciju, molimo vas da nam pošaljete druge fotografije vezane za Novi Sad koje će biti razmatrane za neka naredna Festivalska izdanja.
 
Prijavljivanje se vrši putem naših online prijava koje možete popuniti na sajtu vremeplov.in.rs i potpuno je besplatno, odnosno nemate nikakve troškove prema Organizatoru.
 
Ako nemate mogućnosti da nam elektronski pošaljete skeniranu fotografiju, kontaktirajte nas putem emaila: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
ili putem facebooka ovde pa ćemo zajednički naći neko drugo rešenje.

VREMEPLOV - Festival animiranih sećanja o Novom Sadu
 
Vremeplov je Festival kulturno-istorijskih i ličnih sećanja na Novi Sad, predstavljenih sa drugačijeg umetničkog i kulturološkog aspekta kroz formu najnovijih medija ali uz upoznavanje i upotrebu zaboravljenih formi.

Inovativni, interaktivni, hipnotički projekat Vremeplov uključuje građane u Festival koji je baziran na spoju različitih stilova, medija i umetničkih formi: sinemagraf, fotografija, video, crtani film, dizajn, performans, igra, arhitektura, strip, moda, muzika...
 
Program Vremeplova će činiti izložba sinemagrafa Novog Sada na velikim ekranima ili projektorima , QR kodovi postavljeni po Novom Sadu, prikazivanje edukativnih JupiJE kratkih video formi o Novom Sadu, snimanje građana ispred specijalnog platna (Chroma key) kako bi postali deo oživljenih starih fotografija, učenje zabavnih i zaboravljenih igara za decu: lastiš, između dve vatre, kolariću paniću idr. maskenbal uz novosadsku muziku od dvadesetih do devedesetih godina prošlog veka, vintidž bazar...
 
Tokom godine Vremeplov će živeti na internetu vremeplov.in.rs
 
Vremeplov je autorski i nezavisan projekat Ivane Sremčević Matijević koji će se ove godine realizovati u produkciji i organizaciji Udruženja za video umetnost VIDEOMEDEJA, a u saradnji sa Kulturnom stanicom - Svilara, Tragaonicom i Kreativnom radionicom Bunker.

U nadi da ćete obavestiti javnost o aktuelnom konkursu i da ćemo ove godine ostvariti uspešnu saradnju,
 

<<  Jun 2020  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
  1  2  3  4  5  6  7
  8  91011121314
15161718192021
22232425262728
2930     

Putopisi, Intervjui..