Festival nauke - Festival nauke objavio poziv za volontere

Festival nauke - Festival nauke objavio poziv za volontere
čet, 4. maj 2023 - sub, 6. maj 2023
Beograd,

Festival nauke, čije će 16. izdanje pod sloganom „Novo doba“ biti održano na Beogradskom sajmu od 4. do 6. maja 2023. godine, objavio je poziv za volontere. Svi zainteresovani pozvani su da rade kao naučni promoteri sa naučnicima, kroz interaktivne i interesantne postavke osmišljene samo za ovu priliku. U saradnji sa MENSA Srbija, za sve zainteresovane volontere na ovogodišnjem Festivalu nauke biće sprovedeno besplatno MENSA testiranje, u terminu koji će biti naknadno određen. Na Festivalu nauke učestvuju fakulteti, institucije, udruženja i pojedinci iz Srbije i iz inostranstva.

Festival nauke na ovaj način skreće pažnju na važnost nauke i naučnog načina razmišljanja i generiše mlade ljude koji razmišljaju u ovom pravcu. Biće predstavljeno preko 40 postavki iz različitih naučnih oblasti.

Za potrebe prezentacije na postavkama i rad sa publikom, potrebni su zainteresovani mladi ljudi koji imaju iskustva u komunikaciji. Osnovni uslov za buduće volontere je da budu sa naučnom oblašću koju predstavlja festival, da budu komunikativnim i spremni za rad sa velikim brojem posetilaca Festivala nauke.

Prijave se dostavljaju na Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.  najkasnije do 1. aprila 2023. godine, a potrebno je navesti ime, prezime, godište i fakultet koji se pohađa, sa nekoliko rečenica o posebnim oblastima interesovanja. Svaki volonter će nakon festivala dobiti sertifikat sa potvrdom o učešću.

Nakon dvogodišnje pauze, najveći regionalni događaj posvećen promociji nauke ovog proleća vraća se druženjima uživo.  Ovogodišnji Festival nauke pod sloganom „Novo doba“ predstaviće zaljubljenicima u nauku zanimljive programske celine kao što su Zona interaktivnih postavki, Naučno-fantastična bina, Ekspertinejdžeri, i Mala zona, deo za najmlađe posetioce Festivala (4-10 godina starosti).
Festival nauke ponovo je pokrenut zahvaljujući generalnom sponzoru, kompaniji NIS, koja je uz festival više od 10 godina, podržavajući verno sve naučno-popularne izazove. Festival je podržala i ERSTE banka, tradicionalni sponzor manifestacije.

Detaljne informacije o programu ovogodišnjeg festivala, kao i o prodaji ulaznica, biće uskoro dostupne na zvaničnom sajtu festivalnauke.rs, kao i putem društvenih mreža fejsbuk, instagram i tiktok.

Foto: Oksana Toskić


Beogradski sajam
Bulevar vojvode Mišića 14, Beograd
<<  Mart 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
    

Putopisi, Intervjui..