POČEO ČIP FESTIVAL

POČEO ČIP FESTIVAL
pet, 29. jul 2022, 21:00 h
Beograd, Srbija

Juče je održano prvo veče  ČIP FESTIVAL-a: NOĆ POEZIJE u okviru programa Letnjih grifonskih noći u Zavodu za proučavanje kulturnog razvitka (Zaprokul). Nastupile su mlade nade srpskog pesništva:  Milica Špadijer, Irena Plaović, Jelena Marinkov, Marija Radić i Nemanja Dragaš. Specijalna gošća bila je Ana Ristović, poznata srpska pesnikinja, dobitnica nekoliko najuglednijih nagrada za poeziju; nagrade ,,Branko Miljković“, ,,Brankove nagrade“, nagrade ,,Milica Stojadinović Srpkinja“, Disove nagrade“…Večeras, u petak 29. jula u 21 čas, scenu će preuzeti nove zvezde poezije: Marija Dragnić, Šimon Cubota, Sara Stanojević, Anđela Pendić, Slađana Bušić, Đorđe Ivković i Marko Kragović.

Očekuje nas i specijalna gošća Radmila Petrović, pesnikinja i autorka čuvene zbirke pesama Moja mama zna šta se dešava u gradovima.

Moderator festivala je Jovana Milovančević, voditeljka Radio Beograda.

ČIP FESTIVAL pod sloganom NOĆI POEZIJE U ZAPROKULU je jedinstvaena prilika da se upoznate  sa mladim srpskim pesnicima i njihovom poezijom. Mlada pesnička scena ima priliku da govori o važnosti Čitanja I Poezije u javnosti i razlikama u shvatanju stihova kroz vreme. Poezija rečima najlepše oslobađa, a prostor se menja i razvija u odnosu na to šta se u njemu govori. Zaprokul, upravo zato, otvara letnju scenu pesnicima i publici sa željom da svaki novi susret čini lepšim i potpunijim.

Kalendar manifestacije „Letnjih grifonskih ноћи “ možete pronaći na sajtu: zaprokul.org.rs/events
 


<<  Mart 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
    

Putopisi, Intervjui..