„SAN O MILENI“ U REŽIJI JELENE BOGAVAC UMETNIČKE GRUPE „ARTISTA“

„SAN O MILENI“ U REŽIJI JELENE BOGAVAC UMETNIČKE GRUPE „ARTISTA“
ned, 29. maj 2022, 20:30 h
Beograd,

PONOVO U BEOGRADU NA SCENI STUDIO JUGOSLOVENSKOG DRAMSKOG POZORIŠTA, 29. maja u 20.30h - Predstava „San o Mileni“ u režiji Jelene Bogavac posvećena velikoj likovnoj umetnici Mileni Pavlović Barilli, nakon godinu dana ponovo pred prestoničkom publikom Beograda, biće odigrana 29.maja na Sceni studio JDPa. Predstava je premijerno odigrana 2018. godine, u Požarevcu, Mileninom rodnom gradu. Od tada gostovala je na mnogim međunarodnim festivalima u zemlji i inostranstvu, dobila prestižne nagrade i preporuke i započela svoju regionalnu, a pokazaće se i internacionalnu karijeru. 

Beogradska publika predstavu je mogla da vidi dva puta na sceni Bitef teatra 2019. godine i na sceni Reflektor teatru na Dorćol platzu i Centru za kuturu Rakovica 2021. godine.

U regionu zapaženo je njeno gostovanje na međunarodnom festivalu „Novi tvrđava teatar“ u Čortanovcima 2019. godine, gde je i nagrađena „Nagradom za istančani poetski izraz“.

Zapaženo je i gostovanje u Kamernom teatru u Sarajevu 2020. godine, kada je predstava dobila izvanredne kritike i odličan prijem kod publike.

U Novom Sadu predstava je bila u selekciji internacionalnog „Sinergy“ festivala 2021. dok je 2019. odigrana na sceni Svečane sale Nisa, pred prepunim auditorijumom.

Predstava je igrana u Trstu u Italiji 2021. na sceni teatra „Silvio Pellico“, gde je i pored zaštitnih mera koje su bile na snazi usled epidemije Covida, ipak imala fantastičan prijem i veliku posetu.

Predstava  „San o Mileni“ igrana je na festivalima u Velikoj Plani, Rumi, Aranđelovcu, Zrenjaninu, Vrnjačkoj Banji, Kragujevcu, Kraljevu, Malom Crniću,  Paraćinu, Bajinoj Bašti, Nišu, Ljuboviji...

U junu gostovaće na festivalu u Viminacijumu, Valjevu, Krupnju i Velikom Gradištu.

Predstava u septembru odlazi na internacionalnu turneju po Evropi: Francuska, Mađarska, Slovenija, Švajcarska, Crna Gora.

Predstava će gostovati u Americi, u Vašingtonu, krajem oktobra.

Veliki i lep život predstave „San o Mileni“ dokaz je da samostalne produkcije nezavisnih pozorišnih trupa mogu postići visoke umetničke domete i predstaviti naše kulturne tekovine na najbolji mogući način.

Umetnica kakva je Milena Pavlović Barilli ništa manje i ne zaslužuje, osim svetske promocije, slave i čestog sećanja na njen umetnički rad.


Jugoslovensko dramsko pozorište
Kralja Milana 50, Beograd
<<  Mart 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
    

Putopisi, Intervjui..