UPAD IV @SKCNS Fabrika

UPAD IV @SKCNS Fabrika
uto, 10. maj 2022 - pon, 16. maj 2022
Novi Sad,

Pozorišni festival "Upad", koji je pokrenuo Studentski kulturni centar Novi Sad, održava se po četvrti put, od 10. do 16. maja u Fabrici SKCNS-a. Ovaj pozorišni festival deo je evropskog projeka "Be SpectACTive!" koji se bavi razvojem publike. SKCNS učestvuje u projektu kao partnerska organizacija. Osnovna ideja "Upada" je promovisanje i popularizacija pozorišne umetnosti za mlade, a sve predstave u programu izabrali su aktivni mladi gledaoci: Pavle Hrnčić, Mila Pajić, Amelia Stakić, Anja Pejinović, Višna Vukajlović, Marija Đurđević, Kristina Nestorović, Petra Protić, Nikolina Đenadija, Staša Kecojević, Jelena Laketić i Lana Trklja.

Festival počinje u utorak, 10. maja u 20 časova u SKCNS Fabrici, izvođenjem predstave "Suze Svetog Lavrentija", Narodnog pozorišta "Sterija" iz Vršca, a nastavlja se u sredu, 11. maja kada će, u 20 časova biti izvedena predstava "Praktični vodič kroz sujeverje", Instituta za savremenu igru i Teatra Vuk.  U četvrtak, 12. maja, u 20 časova na repertoaru je performans "Koren", Šane Mej Brin i Luka Kaserlija koji dolaze iz Irske, dok će u  petak, 13. maja, u 20 časova, biti izvedena predstava "Playing reality", nastala u produkciji Udruženja Domino iz Hrvatske. U subotu, 14. maja, u dva termina - od 12 i 17 časova na programu je predstava "Druga mapa", nastala u produkciji CDAT iz Španije.

Performans "Babae", koji izvodi Džoj Alpuerto Riter, nastao je u sklopu programa Aerowaves – Ringside i biće izveden u nedelju, 15. maja u 17 časova u SKCNS Fabrici. Predstava se gleda uz korišćenje tehnologije virtualne realnosti. Istog dana, u 20 časova na program je predstava “Ćao svima” u produkciji Reflektor teatra iz Beograda.

U ponedeljak, 16. maja u Baletskoj školi biće izvedena  predstava "Idiot-Syncrasy", nastala u sklopu programa Aerowaves – Ringside, koja se takođe gleda u virtuelnoj realnosti a izvođenje je zatvorenog tipa, namenjeno učenicima i učenicama Baletske škole.

Za učenike i studente ulaz je besplatan na sve predstave, uz obaveznu rezervaciju na email Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.. Redovna cena ulaznice je 500 dinara i moći će da se kupi pred početak predstava u Fabrici.

“Be SpectACTive!” je međunarodni projekat koji se realizuje u okviru EU programa Kreativna Evropa – Kultura, i koji okuplja 19 partnera iz 15 zemalja širom Evrope. U fokusu projekta je razvoj aktivne publike i participacija, kao i međunarodna mobilnost umetnika. Festival „Upad“ podržali su Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije, Pokrajinski sekretarijat za finansije, Fondacija “Novi Sad – Evropska prestonica kulture” i EU program Perform Europe, kao i fondovi Creative Ireland Longford i Culture Ireland.

Foto: Silvija Dogan


Fabrika, Studentski kulturni centar
Bulevar Despota Stefana 5, Novi Sad
<<  Avgust 2022  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
  1  2  3  4  5  6  7
  8  91011121314
15161718192021
22232425262728
293031    

Putopisi, Intervjui..