Izložba "Sanjarenje" u Francoskom institutu

Izložba
čet, 24. jun 2021 - čet, 1. jul 2021
Beograd, Srbija

Francuski institut u Srbiji i kolektiv U10 imaju čast da vas pozovu na otvaranje izložbe „Sanjarenje“ čije će otvaranje biti u Francuskom institutu u Beogradu 24. juna u 19.00. U okviru izložbe, koja je deo programa Oktobarskog salona biće predstavljeni radovi pet mladih umetnika, bivših stipendista pariske Akademije lepih umetnosti: Andrea Dramićanin, Jelena Pantelić, Aleksandar Rakezić, Milija Čpajak, Marija Šević. "Zamislite diskurzivni svet po meri ove mlade umetnosti. Pametne da vidi i odlučne da kaže istinu, koliko god ona elementarno lepa ili sasvim neprijatna bila.

Da li bi ste se radije prepustili njihovim vizijama ili vizijama onih koji se svakodnevno nude da budu društveni vizionari. Biste li radije čemer koji se izliiva iz mediskog prostora, ili krhku misao koja maštari i povezuje i usmerava. Sa koliko spokoja bi ste se predali u ruke budućnosti koja bi bila dizajnirana njihovim sanjarijama. Kako. Pa lako, sasvim lako i sasvim spokojno."

Mrđan Bajić, profesor Fakulteta likovnih umetnosti u Beogradu i autor teksta u katalogu izložbe

Izložbu će zvanično otvoriti gospodin Manuel Buar, direktor Francuskog instituta u Srbiji, Mrđan Bajić, umetnik i profesor Fakulteta likovnih umetnosti u Beogradu i Zorana Đaković, jedna od programskih urednica Oktobarskog salona.



Francuski Institut
Zmaj Jovina 11, Beograd
<<  Mart 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
    

Putopisi, Intervjui..