Besplatne filmske radionice za talentovane Smederevce

Besplatne filmske radionice za talentovane Smederevce
Open Date

Filmske radionice pod nazivom „Svetla, ton, kamera, akcija!“ pružiće priliku mladim umetnicima iz Smedereva da besplatno steknu teorijsko znanje i praktično umeće u stvaranju filma i da uz podršku iskusnih mentora iz sedam sfera filmskog stvaralaštva na kraju projekta snime zajednički kratkometražni film. Poziv za prijavu učesnika je otvoren i trajaće do kraja juna. Projekat je omogućen za dvadeset umetnika između 15 i 30 godina koji se bave ili planiraju da se kulturno i umetnički obrazuju, a koji su rođeni ili žive u Smederevu. Učesnici projekta će biti upoznavati sa svim sektorima filma (režija, scenario, kamera, zvuk, montaža, produkcija).

Učesnici će na kraju projekta moći da snime zajednički kratkometražni igrani film u trajanju do 15 minuta. Okupljena ekipa Smederevaca imaće priliku da odaju počast svom gradu jer će savremeni život, istoriju, kulturu i puls grada prikazati u ovom filmu. Decembar je rezervisana za premijerno prikazivanje filma u Centru za kulturu Smederevo.

Čitav projekat će voditi tim profesionalaca iz oblasti filmske umetnosti koji će mentorisati čitav proces pravljenja filma. Centar za kulturu Smederevo, Etar film i Analog Mind Studio su zvanični partneri projekta koji je podržan od strane Ministarstva za kulturu i informisanje.

Ovim projektom organizatori radionica udruženje “Abreakcija”, žele da prošire kulturno-edukativne vidike Smedereva stvaranjem jedinstvenog kulturnog sadržaja za mlade na lokalu i podizanjem svesti o važnosti filma i kulture.
 
Svi zainteresovani koji žele da se priključe ovom projektu mogu da se prijave preko sledećeg linka >>

<<  Septembar 2022  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
   
  

Putopisi, Intervjui..