Izložba “PRED-POSTAVKA” Sofije Vojinović

Izložba “PRED-POSTAVKA” Sofije Vojinović
uto, 8. jun 2021 - čet, 24. jun 2021
Beograd,

Od 8. do 24. juna 2021. // Galerija Doma omladine Beograda - “PRED-POSTAVKA” sadrži prostor pozicioniran unutar same galerije, u kome su prikazi predmeta, senki koje su bile prisutne ili su bile deo nekog drugog mesta. Pripadale su određenom trenutku, događaju, i postaju sećanje. Svojim prisustvom menjaju doživljavanje prostora. Senke koje su pratile neke predmete ili slike, trenutno postaju naslikane projekcije uspomena, a istovremeno i deo prostora u kojem su postavljene. Predstavljajući u isto vreme i prisustvo i odsustvo, predmeti iz prošlosti koji su smešteni u galeriji, dobijaju novo značenje.

Ti fragmenti uspomena postaju skupovi arhiviranih scena u obliku nacrtanih i naslikanih senki na zidu, i ostavljaju mesto za posmatračeve projekcije. U radu koji ima i osobine efemernog, umetnica se bavi beleženjem prolaznosti i promenljivosti poimanja vremena, i različitim uticajima i delovanja prostora na sam rad. Prisustvom senki, doživljavanje vremena i prostora se u jednom trenutku menja, i osoba počinje da bude svedok različitih scena koje se dešavaju u jednom prostoru, a koje su pripadale različitim vremenima i mestima.
Biografija umetnice:

Sofija Vojinović, rođena 1991. godine u Čačku. Osnovne i master akademske studije završila je na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu, na slikarskom odseku. Učestvovala je na više grupnih izložbi u Srbiji i realizovala samostalnu izložbu u galeriji Reflektor u Užicu.
Živi i radi u Čačku.

Galerija Doma omladine Beograda
Radno vreme: utorak-subota od 12:00 do 21:00;
nedeljom od 12:00 do 18:00; ponedeljkom Galerija ne radi.

Programi u Domu omladine Beograda se održavaju uz primenu svih mera zaštite od koronavirusa koje su odredile stručne službe, a odnose se na dezinfekciju, nošenje zaštitnih maski, kao i na maksimalan dozvoljen broj posetilaca i održavanje predviđene fizičke distance u publici. Posetioce molimo da strogo poštuju propisane mere i budu odgovorni prema sebi i drugima. Ceremonija otvaranja izložbi i grupnih poseta neće biti u narednom periodu, Galerija DOB otvorena je za pojedinačne posete.


Dom Omladine Beograda
Makedonska 22, Beograd
<<  Mart 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
    

Putopisi, Intervjui..