IZLOŽBA "DOK 10" 05/06/2021 @Parobrod

IZLOŽBA
sub, 5. jun 2021 - pon, 5. jul 2021
Beograd,

U subotu, 5. juna od 20h u UK Parobrod je otvaranje izložbe "DOK 10". Parobrod je 2020. godine napunio deset godina. Proslavljamo godinu dana kasnije zbog epidemije koja je paralisala ceo svet. Ipak, nastavili smo da radimo i u novoj realnosti, pod uslovima koji zahtevaju malo drugačiji koncept i organizaciju, ali osmislili smo i način da obeležimo ovaj važan jubilej. Razloga za slavlje je mnogo, i nadamo se da ćemo u narednom periodu biti u prilici da se zahvalimo svima koji su doprineli razvoju naše institucije. Kao prvi korak, predstavljamo vam izložbu DOK 10, koju su nam postojeće okolnosti dozvolile da realizujemo. 

Naša želja bila je da okupimo likovne umetnike koji su u proteklih doprineli da Parobrod danas bude jedan moderan umetnički hab, mesto susreta raznovrsnih shvatanja i gledišta, spoj nespojivog, mesto dobre energije, mladih, kao i iskusnih, drugačijih pogleda i opredeljenja. Od umetnika koji su tek stupili na umetničku scenu do onih afirmisanih, priznatih u umetničkim krugovima, među domaćom publikom ali i širom Evrope i sveta. Pojedini umetnici su baš u Parobrodu imali svoju premijeru, utabali stazu, put, za neke nove ideje i umetničke forme koje su otvorile vrata novoj percepciji umetnosti, kako savremenih stremljenja tako i tradicionalnih odbljesaka neke davno zaboravljene umetnosti, dobijene u novoj vizuelnoj pojavnosti.

Smešten u istorijskom jezgru beogradskog Dorćola, s modernim stremljenjima, novim i starim saradnicima, Parobrod je ušao u drugu dekadu, šireći talase dobre energije, energije slobode i duha Starog grada.

Našem pozivu odazvalo se 75 umetnica i umetnika, a odabir dela za izlaganje prepušten je njima. Pojedini izlagači želeli su da predstave radove s kojima su i debitovali u Parobrodu, a drugi su pak želeli da prikažu nove.

Na izložbi će biti predstavljeni radovi sledećih autora: Aleksa Jovanović, Aleksandar Denić, Aleksandar Leka Mladenović, Aleksandar Letić, Aleksandar Zograf, Ana Babić, Ana Fafulić, Ana Kala, Ana Vodopija, Anđela Grozdanić, Andrea Sunturlić, Andrijana Vesović - Zombijana, Danica Karađorđević, Darija Basta, Darko Nikolić, David Pujado, Dejana Batalović, Dragan Kujundžić, Dušan Lilić, Irena Gajić, Ivan Grlić, Jana Danilović, Jana Stojaković, Jelena Sopić, Lidija Marinkov Pavlović, Maja Rakočević Cvijanov, Manja Lekić, Marija Nišić, Marija Radulović, Marija Šehanović, Marko Đurica, Marko Marinković, Marko Ulić, Marko Zorić, Maša Zorić, Miladin Miletić, Milan Marković, Milica Butković, Milica Lazarević, Milica Mrvić, Milica Vučković, Milica Zeljković, Mina Piščević, Muzej detinjstva, Nemanja Jehlička, Nemanja Maraš, Nemanja Okiljević, Nenad Baćanović, Nikola Mihajlović, Nikola Puzigaća, Ognjen Zdravković, Rade Marković, Sara Apostolović, Saša Montiljo, Slađana Stanković, Slavimir Stojanović Futro, Staša Bukumirović, Stefan Ćirić, Stefan Knežević, Stefanija Mihajlović, Stevan Aleksić, Svetlana Ninković, Tanja Stevanović, Tijana Kojić, Tina Marić, Tina Radulović, TKV, Vanja Čanković, Vanja Seferović, Viktor Šekularac, Vladimir Alander, Vladimir Veljašević, Vuk Đurić, Weedzor, Zvezdan Mančić.


UK Parobrod
Kapetan Misina 6a, Beograd
<<  Mart 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
    

Putopisi, Intervjui..