27. Festival evropskog filma Palić u novom terminu od 12. do 18. septembra

27. Festival evropskog filma Palić u novom terminu od 12. do 18. septembra
sub, 12. septembar 2020 - pet, 18. septembar 2020
,

Ovogodišnje, dvadeset sedmo izdanje Festivala evropskog filma Palić, biće održano u novom terminu od 12. do 18. septembra 2020. godine, u skladu sa merama Vlade Republike Srbije i Kriznog štaba za suzbijanje zarazne bolesti Covid-19 o organizaciji događaja u kulturi. Festivalski program održavaće se na Paliću i u Subotici. Da podsetimo, na otvaranju će nagradu „Aleksandar Lifka” u kategoriji domaćih stvaralaca primiti legendarna glumica Mirjana Karanović, koja je tokom prethodne četiri decenije ostvarila niz antologijskih uloga i osvojila veliki broj priznanja za svoj rad.

Festival evropskog filma Palić održava se u organizaciji Otvorenog univerziteta Subotica. Na 27. festivalskom izdanju međunarodni žiri Festivala dodeliće Zlatni toranj za najbolji film i Palićki toranj za najbolju režiju. Žiri kritike dodeliće nagradu za najbolji film iz selekcije „Paralele i sudari”, a biće dodeljena i Gorki list nagrada na osnovu glasova publike. Takođe, i FIPRESCi žiri dodeljuje nagradu za najbolji film.

U narednim danima na konferenciji za novinare biće objavljene i informacije o filmovima u svim selekcijama i pratećim programima festivala.



Palić
,
<<  Mart 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
    

Putopisi, Intervjui..