ARSENAL FEST 2022.

ARSENAL FEST 2022.
čet, 30. jun 2022 - sub, 2. jul 2022

Arsenal fest nam donosi ono čega smo se, između ostalog mnogo uželeli, atipičan kulturni sadržaj i raznovrstan muzički program, koji mogu ispratiti različite generacije sa različitim afinitetima. Arsenal fest 2022. dešava se od 30. juna do 2. jula, i ostaće upamćen po fenomenalnom programu. Headlineri su svakako pre svega dugo najavljivana multietnička džipsi pank-rok grupa, bend Gogol Bordello koji nastupa prve festivalske večeri, zatim jedan od najpopularnijih bendova danas Placebo koji nastupa druge večeri, dok treće večeri festivala nastupa Thievery Corporation bend koji je pored atraktivnih koncerata, svetskoj javnosti poznat i po snažnom društvenom angažmanu i antiglobalističkom aktivizmu.

Dugo najavljivana multietnička džipsi pank-rok grupa, američki bend Gogol Bordello nastupiće prve festivalske večeri koji kao inspiraciju za svoja dela pronalazi u balkanskom mentalitetu. Ono zbog čega je ovaj bend prepoznatljiv jeste upečatljivi frontmen i glavni pevač, Eugen Huc koji je jedan od osnivača, i već pune 22. godine u gradi reputaciju ovog muzičkog sastava.

Ono što se kao najveće iznenađenje ovog festivala jeste nastup jednog od najpopularnijih rok bendova današnjice – Placebo, koji će nastupiti druge festivalske večeri, u petak 1. jula. Samim tim, Arsenal Fest 2022 postaje mesto za promociju njihovog najnovijeg, osmog albuma po redu Never Let Me Go, koji je objavljen u martu ove godine.

Kao i svake godine tu su najveće rok zvezde ovih prostora, Darko Runderk, Električni orgazam, Goblini, Van Gogh, Rock El Clasico i drugi.

Cena za komplet ulaznica iznosi 3000 dinara, dok jednodnevna ulaznica iznosi 1500, 1800 i 2000 dinara (1, 2. ili 3. dan). Možete ih nabaviti na svim Tickets prodajnim mestima širom Srbije, kao i na njihovom zvaničnom sajtu. U samom mestu održavanja, odnosno u Kragujevcu, karte možete kupiti u Domu omladine, Da Gama Travel-u Triptih i Music Store-u.

Arsenal Fest 2022 će i dalje redovno ažurirati svoj program što možete pratiti na zvaničnom sajtu festivala: arsenalfest.rs

O festivalu: Arsenal fest je muzički festival koji se svake godine još od 2011. održava u Kragujevcu. Ime je dobio po mestu održavanja, Kneževom arsenalu, kolevci industrije moderne srpske države. Prve godine festival je imao samo jednu binu, a već naredne godine napravljena je i druga bina u Zastavinoj bašti koja je dobila naziv Garden Stage. Već 2013. godine, je montirana i treća bina pod nazivom Red Bull Stage, ali joj je već 2014. promenjen naziv u Explosive DJ Stage. Od svog nastanka pa do 2015. godine do danas festival beleži stalni rast posetilaca, pre svega zbog veoma dobrog line up-a koji postaje sve bolji iz godine u godinu.

<<  Mart 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
    

Putopisi, Intervjui..