KONKURS ZA UMETNIKE I POZIV ZA VOLONTERE 25. VIDEOMEDEJE

KONKURS ZA UMETNIKE I POZIV ZA VOLONTERE 25. VIDEOMEDEJE
pon, 1. mart 2021 - uto, 15. jun 2021
,

Raspisan je Konkurs i otvoren Poziv za volontiranje za 25. Međunarodni video festival VIDEOMEDEJA. Prijavljivanje se vrši isključivo online, tako da ostajete sigurni, a produktivni. Konkurs je otvoren od 1. aprila i trajaće do 15. juna 2021. godine, a prijave za volontiranje su otvorene do 1. septembra 2021. godine. Međunarodni video festival VIDEOMEDEJA će se održati u periodu od 14. do 16. oktobra 2021. godine u Kulturnoj stanici Svilara, u Novom Sadu.  Međunarodni video festival VIDEOMEDEJA je osnovna aktivnost udruženja VIDEOMEDEJA. Ova u potpunosti neprofitna manifestacija održava se svake godine u trajanju od nekoliko dana. Festival se sastoji od takmičarskog programa i različitih pratećih programa koji se, u zavisnosti od trenutne produkcije i koncepcije, dešavaju u Novom Sadu.

Program se fokusira na umetničke projekte koji koriste nove medije za umetničko izražavanje i komunikaciju, a imaju široku paletu žanrova i oblika koji kombinuju slike i zvuk, naprednu komunikaciju, objekte, u simbiotičkom ili avangardnom stilu.

Takmičarski program je otvoren za različite oblike kreativnog umetničkog izražavanja i komunikacije sa elektronskim medijima koji su završeni nakon 1. januara 2019.

Umetnik može da prijavi više radova.

Nema fiksnih kriterijuma u pogledu teme i forme.

Selekciona komisija neće uzimati u razmatranje jedino radove koji sadrže uvredljive ili agresivne poruke ili sadržaj.

Kao i prethodnih godina Udruženje za video umetnost VIDEOMEDEJA traži nove umetničke radove iz sledećih kategorija i audio-vizuelnih medija:

• PROJEKCIJE: video umetnost, kratki filmovi, digitalne animacije

• MEDIJSKI PROJEKTI: medijske instalacije, intervencije u izložbenom prostoru, napredne tehnologije u umetničkoj praksi, interaktivna umetnost u svim oblicima i formatima: robotski objekti, virtuelna stvarnost, net i projekti društvenih medija, audiovizuelni nastupi

Pored toga, bilo bi nam veoma drago da primimo predloge od urednika i producenata/distributera za netakmičarski revijalni deo programa.
 
Prijave su postavljene na sajtu i umetnici mogu besplatno i lako da pošalju svoje umetničke radove direktno preko internet formulara. Više o uslovima prijavljivanja može se pronaći na sajtu: LINK >>
 
Poziv za volontiranje ili praksu na 25. Međunarodnom video festivalu VIDEOMEDEJA bi mogao da bude od koristi i značaja omladinskoj populaciji.
Prijavite se online i steknite profesionalno iskustvo, obaveznu školsku praksu, preporuku Udruženja za video umetnost VIDEOMEDEJA, bogatiju biografiju i iskustvo kroz zanimljiv rad i druženje sa umetnicima i članovima internacionalnog žirija.

Svi zainteresovani za volontiranje na 25. VIDEOMEDEJI mogu da dobiju više informacija putem LINKA >>

Svi ljubitelji video umetnosti će moći da uživaju u programskom delu festivala koji će i ove godine činiti najnovija i inovativna umetnička dela iz sveta savremene video umetnosti. 25. Međunarodni video festival Videomedeja planira da predstavi redovno izdanje Festivala, uživo pred publikom u Kulturnoj stanici Svilara u Novom Sadu u Srbiji.

Usled novonastale epidemiološke situacije izazvane virusom COVID-19 ili bilo koje vanredne situacije koja može da ugrozi ljudske živote ili zabranjuje okupljanja i kulturne događaje, radi bezbednosnih razloga, postoji mogućnost da će se ove godine festival Videomedeja realizovati putem interneta - online LIVE stream u realnom vremenu. Neće biti reprize, kao ni mogućnosti odloženog gledanja. Pristup će biti besplatan, a prijava neće biti neophodna, niti će biti geolokacijskih organičenja. Vaš rad će dobiti maksimalnu zaštitu od zloupotrebe (od preuzimanja ili slično) i odmah nakon što se Festivalski program završi neće više biti dostupan javnosti. Prijavljivanjem na Festival 2021 dajete dozvolu da se vaš rad prikaže online putem LIVE video stream-a ukoliko to bude neophodno.

Ostanite kod kuće i skrenite povremeno misli i na umetnost, budite dobro!



<<  Mart 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
    

Putopisi, Intervjui..