Huteneni Hibrid sa Tamadom, Rush to Relax i Lenhart Tapes ft. Tijana Stanković

Huteneni Hibrid sa Tamadom, Rush to Relax i Lenhart Tapes ft. Tijana Stanković
pet, 2. septembar 2022
Beograd,

Huteneni Hibrid u Gradu 2. septembra sa Tamadom, Rush to Relax i Lenhart Tapes ft. Tijana Stanković U saradji sa MKC-om iz Skoplja i festivalom "Zdravo mladi" i pod okriljem Liveurope programa predstavljamo celovečernji Huteneni Hibrid festival koji će se održati u petak 2. septembra u KC Grad od 20h. Na festivalu učestvuju gruzinski alhemičar Tamada, makedonsko-slovenački Rush to Relax i domaći virtuozi Lenhart Tapes ft. Tijana Stanković, uz lokalnu DJ podršku. Ulaznice će biti u pretprodaji od 20. avgusta po ceni od 1000rsd na blagajni KC Grad i u Zaokretu, na dan koncerta cena karte će biti 1200.

Tamada je rođen kao Laša Čapel u Abhaziji u Gruziji, odakle je izbegao u Tbilisi. Deset godina svirao je rokenrol, a onda se okrenuo elektronskoj muzici. To se poklopilo sa novom selidbom, ovog puta u Rigu. Tu su se sve kockice složile, a zvukovi su se uklopili u celinu. Od tada neumorno se seli i svira po celom svetu. Njegova muzika ima gruzinske tradicionalne korene, mešaju se akustični instrumenti i elektronika, a Tamadina poezija je i angažovana i ljubavna. Svoj stil nazvao je Deep Duqan. Nije zanemarljiva ni vizuelna komponenta - njegov imidž u mnogome je omaž Velikom Lebovskom, a bitno je znati i da je Tamada onaj koji sedi u čelu stola i prvi nazdravlja. Tamadin prvi EP "Frühstück mit Tamada", izašao je tokom leta 2020. godine, a sledili su "Papa Nakebi" i "Dionysus vs Tamada". Singlovi "Tikebi", "Shara" i "Modis" najavljuju nova iznenađenja za sva pokoljenja i to već ovog leta.

Rush to Relax je DIY rokenrol projekat Damjana Manevskog, makedonskog muzičara koji živi i stvara u Ljubljani (Damjan je član grupa Lelee i Molokai). Na drugom studijskom albumu "Misli" (koji izlazi poslednjeg dana avgusta!) Damjan nastavlja svoj prirodni razvoj i kao muzičar i kao tekstopisac potpuno u duhu dobro poznate makedonske muzičke tradicije.

Lenhart Tapes je Vladimir Lenhart. Tokom prethodnih deset godina Lenhart je izgradio prepoznatljiv i unikatan stil semplujući naizgled nespojivu muziku na vokmenima – od fri džeza i nojza, do tradicionalnih etno zvukova i turbo folka. Već neko vreme Lenhart nastupa sa magičnom Tijanom Stanković - glas i violina. Njegov debi album "Dueti" (2021) bio je tektonski poremećaj za celu Evropu, a drugi album upravo se snima.

Liveurope is the first pan-European initiative supporting concert venues in their efforts to promote emerging European artists.
 
Liveurope is co-funded by the Creative Europe programme of the European Union.

Zvanični event je na sledećem linku >>


Kulturni Centar Grad
Braće Krsmanović 4, Beograd
<<  Mart 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
    

Putopisi, Intervjui..