OTVORENA IZLOŽBA BIOS - DIJALOG PRIRODE I ČOVEKA

OTVORENA IZLOŽBA BIOS  - DIJALOG PRIRODE I ČOVEKA
uto, 17. maj 2022 - pet, 20. maj 2022
Beograd, Srbija

U Zavodu za proučavanje kulturnog razvitka (Zaprokulu) svečano je otvorena izložba BIOS povodom manifestacije Muzeji za 10. Izložbu je otvorio Đorđe Stanojević, autor izložbe  i Ljubivoje Ršumović, živi klasik srpske poezije i istaknuti ljubitelj ekologije tokom Evropske noći muzeja. Istaknuti vizuelni umetnik i predavač Stanojević ukazao je da svojim stvaralaštvom želi da bude primer umetničkog dijaloga prirode i čoveka: „Dijalog je ključna reč. On se putem slike, ostvaruje sa prirodom. U tom dijalogu nastaje sadržaj slike.“ Poznati pesnik Ršumović istakao je oduševljenje slikama autora nazvavši ih malim suncem sa žutom krunom svetlosti i života.

U Zaprokulu je održana i radionica izrade lepih i korisnih predmeta od otpada učenika Poljoprivredne škole sa domom učenika PK „Beograd“ koji su kroz reciklažu praktično pakazali da je svaki čovek umetnik koji može u sebi oživeti jedinstvo prirode i umetničkih tokova.

Zaprokul kroz reciklažu još jednom podseća posetioce da otpad ne mora da bude samo otpad, već da od njega mogu nastati nove stvari  i umetnost kroz upcycling – ponovnu kreativnu upotrebu. Pokrenuli smo  upcycling prikupljanjem kompjuterskog otpada za stvaranje umetničkih dela mlade i talentovane umetnice Danice Maksimović, sa kojom ćemo u budućnosti sarađivati.

Posetioci će do kraja izložbe biti u prilici da degustiraju i prirodni livadski med malog porodičnog pčelinjaka Pčelarev sin.

POZIVAMO SVE POSETIOCE DA 20. MAJA DOĐU U ZAPROKUL U 18 ČASOVA NA RAZGOVOR SA UMETNIKOM I POMOGNU U OSLOBAĐANJU UMETNIČKOG PROSTORA GALERIJE OD NAGOMILANOG OTPADA. NAJUSPEŠNIJEM POSETIOCU ZAPROKUL ĆE DODELITI DAR PRIRODE – MED.

IZLOŽBA ĆE BITI OTVORENA DO 20. MAJA, RADNIM DANIMA  OD 9 DO 17 ČASOVA, RIGE OD FERE 4

ULAZ JE SLOBODAN.


<<  Mart 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
    

Putopisi, Intervjui..