Koncert IRENE BLAGOJEVIĆ u DOB-u

Koncert IRENE BLAGOJEVIĆ u DOB-u
pet, 20. maj 2022, 20:00 h
Beograd,

Dom omladine Beograda sa zadovoljstvom predstavlja solistički koncert kantautorke Irene Blagojević, koja će u petak 20. maja od 20 časova u Velikoj sali DOB promovisati svoj treći album „Pero“. Uz Irenu na sceni će biti i prateći bend sačinjen od vrsnih domaćih muzičara, a kao specijalni gosti pojaviće se i neki od njenih saradnika na aktuelnom albumu. Ulaznice su u prodaji na Blagajni DOB i putem tickets.rs sajta, po pretprodajnoj ceni od 1000 RSD. Album „Pero“ donosi devet pesama i predstavlja  logičan nastavak Ireninog soul džez stila sa primesom pop muzike. Objavljen je 22. februara 2021. godine u izdanju promoterske kuće Long Play, ali zbog globalne pandemije do danas nije imao koncertnu promociju.

Zato će nastup u Domu omladine biti sjajna prilika da publika čuje uživo Irenine nove pesme, koje je već zavolela slušajući ih na radio stanicama i muzičkim platformama.  Uz svoje autorske kompozicije, Irena Blagojević na albumu „Pero“ prvi put je obradila i nekoliko starih srpskih pesama. Čuvena „Jutros mi je ruža procvetala“, kompozitora Petra Tanasijevića (1932-2016), odevena je u jedan od Ireninih najlepših džez aranžmana, „Imam jednu želju“ obojili su njena flauta i moćna fank svirka, dok je za „Bolujem ja“, drugi tradicional sa albuma, rešenje bilo – bluz.  Od Ireninih autorskih pesama, „Pero“ donosi jedinu pesmu na engleskom „Lonely Days“, etno fank kombinaciju „Milo moje“ (obe su uz „Jutros mi je ruža procvetala“ bili najavni singlovi i spotovi sa albuma), sledi „Ljubav“ (emocija sadržana u svemu što Blagojević radi), intimni soul „Putniče“, lagana pop pesma „Pamti me“ i naslovna „Pero“. Prilikom snimanja albuma Irena je ponovo iskoristila privilegiju saradnje sa vrhunskim muzičarima, pa su angažovani vrsni instrumentalisti kakvi su, uz gitaristu i producenta albuma Dušana Dudu Bezuhu, Crnke i Point Blank, basista Miroslav Tovirac, kontrabasista Milan Nikolić, bubnjari Goran Ljuboja Trut i Aleksandar Cvetković, klaviristi Bojan Cvetković i Ivan Aleksijević, i gitarista Branislav Gluvakov Tubaćin.

Irena Blagojević je naša istaknuta džez, pop i soul pevačica, čiji zreli vokal, specifičnog i prepoznatljivog stila, privlači pažnju publike već godinama. Diplomirala je flautu na Fakultetu muzičkih umetnosti. Kao kompozitor, aranžer i tekstopisac već se dokazala na svoja dva prethodna autorska albuma „Jutro bez ljubavi“ (2010) i „Blistavi grad“ (2016). U maniru koji se temelji na tradiciji klasičnih džez diva, snažnog i upečatljivog glasa, uz svežinu modernih melodija, sa primesama pop elemenata, Irena je osvojila ne samo ljubitelje džeza, već i širu publika. Do sada je nastupala na mnogim bitnim koncertnim scenama u zemlji (Dom omladine Beograda, Sava Centar, Kolarac…), kao i na nekoliko džez festivala (Bijelo Polje, Cetinje, Valjevo, Sremska Mitrovica, Nišvil…), a publika je redovno može čuti na klupskim nastupima u Beogradu.

Irena Blagojević značajan deo vremena posvećuje i pedagoškom radu – već 12 godina vodi svoju školu pevanja, namenjenu mladim i talentovanim muzičarima koji žele da savladaju i usavrše pevanje, kroz individualnu nastavu, koja podrazumeva upoznavanje sa različitim pevačkim stilovima. Kao profesor pevanja radi i u školi Master Blaster.

IRENA BLAGOJEVIĆ YOUTUBE

Foto: Vladimir Sretenovic


Dom Omladine Beograda
Makedonska 22, Beograd
<<  Mart 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
    

Putopisi, Intervjui..