„TANGO DŽEZ KVARTET“ 13. AVGUSTA U USTANOVI „GVARNERIUS“!!!

„TANGO DŽEZ KVARTET“ 13. AVGUSTA U USTANOVI „GVARNERIUS“!!!
pet, 13. avgust 2021, 19:00 h
,

Nakon četiri godine, beogradska publika ponovo će imati priliku da uživa u čarobnom miksu džeza i tanga i nastupu vrhunskih umetnika iz Argentine - Tango Jazz kvarteta! U okviru svoje 27. međunarodne turneje, proslavljeni džez muzičari održaće koncert u Ustanovi Gvarnerius (ul. Džordža Vašingtona 12), u petak, 13. avgusta 2021. godine, s početkom u 19 časova. Tango Jazz kvartet iz Argentine, kombinuje melodijske i ritmičke obrasce tanga sa harmonijom i improvizacijom džeza. Ovaj novi pristup tangu i džezu naišao je na oduševljenje, kako u Argentini tako i na međunarodnom nivou.

Muzika Tango Jazz kvarteta kreće se od tradicionalnog tanga do muzike Astora Pjacole, a da nikada zapravo nije napustila “teritoriju” džeza. Sve je počelo kada je saksofonista i klarinetista Gustavo Firmenih, sa svojim Tango Jazz kvartetom, oživeo plesne večeri u Buenos Ajresu nazivajući ih „Típica y jazz ”. Te plesne večeri bile su uobičajene u zlatnoj eri tanga, kada su tango i džez živeli zajedno a svirani odvojeno.

Tango Jazz kvartet predložio je spoj zajedničkog za oba muzička pravca i dodao ono što je karakteristično za džez a što tangu nedostaje - improvizaciju.

Nakon izuzetnog uspeha u Argentini, od 2011. godine, ovaj sastav osvaja i evropsku muzičku scenu, nastupajući u Nemačkoj, Francuskoj, Belgiji, Španiji, Austriji i Češkoj. Posle više od 10 godina neprekidnih turneja, Tango Jazz kvartet zauzeo je istaknuto mesto na svetskoj muzičkoj sceni, nastupajući širom Evrope, Sjedinjenih Američkih Država, Brazila, Afrike, Rusije i Kine.

Sa 26 uspešno organizovanih međunarodnih turneja u više od 30 zemalja, Tango Jazz Kvartet je nastupao na najprestižnijim mestima širom sveta: Letnji džez festival u San Hoseu, Kalifornija; Šangajski džez festival; Međunarodni džez festival Nišvil, Srbija; Tango i džez festival, Tomsk, Rusija; Hongkonški džez festival; Festival radosti džeza u Johanesburgu; Sunset-Sunside u Parizu; Porgi & Bess u Beču; Muzičko selo u Briselu; Snug Harbor u Nju Orleansu; BFlat u Berlinu, itd

U saradnji sa festivalom Nisville, ovaj sastav je pokrenuo projekat „Nisville Tango Big Band“, koji su formirali članovi TJQ-a i mladi srpski muzičari, a koje je obučavao i predvodio Gustavo Firmenih, vođa Tango Jazz kvarteta. Ostali članovi sastava su Martin Rao de Vita - bas, Horacio Akosta - klavir i Mauricio Paskuli - bubnjevi.

Broj karata je ograničen i mogu se rezervisati putem mejla Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. ili telefonom 069/3612038.


<<  Mart 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
    

Putopisi, Intervjui..