Exitov panel istražuje kako izgraditi društvo zasnovano na (pravim) vrednostima

Exitov panel istražuje kako izgraditi društvo zasnovano na (pravim) vrednostima
čet, 27. avgust 2020

U okviru platforme „R:evolucija svesti“, čiji je jedan od nosećih stubova stav da svaka pozitivna promena u društvu nastaje, pre svega, kao posledica individualne evolucije svesti, u četvrtak 27. avgusta 2020. godine, u 20:00h, EXIT najnovijim panelom koji možete pratiti uživo na fejsbuk stranici EXIT festivala otvara temu izgradnje društva na temeljima pravih vrednosti. Globalnom panel diskusijom „Izgradnja društva zasnovanog na vrednostima“ neki od vodećih svetskih stručnjaka za sisteme vrednosti na grupnom i individualnom nivou će odgovoriti na pitanje kako pojedinci, timovi, organizacije i društvo u celini mogu izgraditi sisteme vrednosti u okviru kojih će kako pojedinici tako i celokupno društvo moći da ostvare svoj puni potencijal.

Učesnici panela biće:

- Richard Barrett  - autor, lider u polju vrednosti i osnivač Barrett Values Centra, najveće svetske organizacije za vrednosti koja je procenila vrednosti preko 50 nacija, desetine hiljada kompanija i stotine hiljada pojedinaca širom sveta;

- Thomas Bjorkman –filantrop, socijalni preduzetnik i autor knjige „Nordijska tajna“, koja govori o naporima izgradnje društva zasnovanog na vrednostima u skandinavskim zemljama krajem 19. i početkom 20. veka što je rezultiralo njihovim današnjim nivoem razvoja;

- Slavica Squire -  prvi NLP trener u Srbiji i osnivač prvog NLP Instituta i Coaching Akademije u regionu Jugoistočne Evrope. NLP Leadership Summit proglasio ju je za lidera Jugoistočne Evrope u oblasti NLP edukacija, a ANLP njen NLP Institut ocenio kao najbolji primer biznisa zasnovanog na NLP-u na svetu.

Domaćin razgovora će biti Nikola Jurišić, viši stručnjak za kulturu kompanije McKinsey, specijalizovan za izgradnju sistema zasnovanih na vrednostima, sa globalnim iskustvom na nivou organizacije, države i društva.

Učesnici panela diskutovaće o tome da li preovlađujuće vrednosti neke organizacija ili društva dominatno utiču na njihov uspeh i produktivnost, te koja je „tajna“ zemalja Skandinavije koje su za kratko vreme od najzaostalijeg i najsiromašnijeg regiona Evrope postale njegov najprosperitetniji i najbogatiji region. Veza između osnaženog pojedinca i demokratije i uticaj negativnih obrazaca „da komšiji crkne krava“, „uspeh se ne prašta“ , „uloga žrtve – lakše je kukati nego pokušati“ i „svuda je bolje nego ovde“ na razvoj srpskog društva i njegovih stanovnika, takođe će se naći među pitanjima na koja će panelisti pokušati da odgovore.

Panel će biti moguće pogledati uživo 27. avgusta 2020. godine, u 20:00h ili putem snimka na zvaničnoj Fejsbuk stranici EXIT festivala.

<<  Mart 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
    

Putopisi, Intervjui..