Završnica manifestacije Savamala u gostima u Pedagoškom muzeju

Završnica manifestacije Savamala u gostima u Pedagoškom muzeju
uto, 27. avgust 2019 - čet, 29. avgust 2019

Završnica ovogodišnje manifestacije Savamala u gostima, koju organizuju Tangram Centar i Pedagoški muzej uz podršku Sekretarijata za kulturu Beograda, rezervisan je za dve dozorišne predstave i jedan film. Urnebesna komedija „Mandarina sve pogadža“, u režiji Jovana Ljubenovića, a sa Marijom Masal u naslovnoj ulozi biće izvedena u dvorištu Pedagoškog muzeja u utorak 27.avgusta od 20.30 sati. Priča o razvedenoj ženi, koja pokušava nekako da preživi. Odlučuje da sebe prozove Mandarina i krene u unosan biznis: PRORICANJE SUDBINE. Karte, šolje, dlanovi... Iako se u Srbiji, ovaj "posao" čini veoma unosnim,

Mandarini koja radi od jutra do sutra ne polazi za rukom da unovči svoj rad. Još treba da bude srećna da sačuva živu glavu... Ova hit komedija često biva i interaktivna, tako da se često dogodi  da tokom predstave Mandarina pogleda i nekome u publici u dlan...

Bioskop u gostima u sredu 28.avgusta u 20.30 prikazuje film UNIŠTITELJKA u režiji Karin Kuzame. Ovaj film sa Nikol Kidman u glavnoj ulozi bio je jedan od zapaženijih na ovogodišnjem Festu. U ovom krimi trileru,  prijem obeležene novčanice pokreće iskusnu detektivku policije Los Anđelesa, Erin Bel (Nikol Kidman) na opasno putovanje da pronađe ubicu i vođu bande, Silasa i konačno se pomiri sa svojom prošlošću. Pritom se ponovo susreće sa članovima bande, koje je i sama nekada bila član kao agent FBI-a na tajnom zadataku koji se katastrofalno završio i uzeo težak emocionalni i fizički danak nad njenim životom. Tokom svoje opsesivne potrage, Bell je preplavljena uspomenama na tajni zadatak u okviru Silasove bande. Posebno bolne su njene uspomene na Krisa (Sebastian Sten), partnera iz FBI-a s kojim je imala strasnu romansu.

Manifestacija se završava u četvrtak 29.avgusta u 20,30 sati Sterijinim klasičnim komadom POKONDIRENA TIKVA, koji je režirala Vestna Stanković. Neverovatno energična i duhovita mlada glumačka ekipa Pozorišnog studija Bis „donela“ je Femu u savremeno doba i učinila da predstava pojmovno i žargonski bude uzbudljiva za sve generacije.

Program Savamalskih kulturnih svečanosti nastavlja se šestodnevnom manifestacijom Manakovo kulturno leto (28.avgust-02.septembar 2019) u dvorištu Manakove kuće u Savamali (ugao Gavrila Principa i Kraljevića Marka).

Cena ulaznica za sve pojedinačne programe je 300 dinara.

<<  Jun 2020  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
  1  2  3  4  5  6  7
  8  91011121314
15161718192021
22232425262728
2930     

Putopisi, Intervjui..