Humanitarni koncert „NOVOGODIŠNJA ČAROLIJA“

Humanitarni koncert „NOVOGODIŠNJA ČAROLIJA“
čet, 12. januar 2023, 19:00 h
,

U četvrtak, 12. januara 2023. godine, s početkom u 19 časova, u Ustanovi kulture Gvarnerijus biće održan humanitarni koncert „Novogodišnja čarolija” hora „The International Belgrade Singers“. Hor je predvođen dirigenom Olgom Biserčić, nastupiće uz saradnju korepetitorke Ivane Šljivić a na programu su dela klasične i savremene horske muzike. Kao specijalni gosti koncerta nastupiće Dečiji gradski hor, violistkinja Ljubica Sekulić uz saradnju pijanistkinje Vesne Kršić i solista Jose Felix Ceballos Ibarra. Umesto ulaznica, publika će na ulazu moći da ostavi dobrovoljni prilog, koji će biti doniran u humanitarne svrhe jednoj od institucija koja se bavi brigom o deci.

„The International Belgrade Singers“ je amaterski, mešoviti hor koji čine domaći i strani pevači (stranci koji rade u diplomatskim misijama ili žive, rade i/ili se školuju u Srbiji). Dirigent je Olga Biserčić, profesionalni dirigent. Hor postoji i nastupa već 10 godina i bavi se humanitarnim radom. Svi koncerti ovog hora su humanitarnog karaktera i prikupljena sredstva doniraju u humanitarne svrhe nekoj instituciji koja se bavi brigom o deci. Do sada su pomogli brojne institucije kao što su: Prihvatilište za decu, Materinski dom, Sklonište za decu, Dom „Jovan Jovanović Zmaj“, Centar za zaštitu dece i omladine, Centar za smeštaj i dnevni boravak dece i omladine ometene u razvoju u Jajincima, Specijalna osnovna školi „Dr Dragan Hercog“, Dom za srednjoškolsku i univerzitetsku omladinu u Zvečanskoj, Srednja zanatska škola za decu sa posebnim potrebam u Rakovici, Savez slepih, Rehabilitaciona klinika ‘“Dr Miroslav Zotović“ u Sokobanjskoj, Odelenje za hematologiju i onkologiju Dečje bolnice u Tiršovoj, O Š. „Dragan Kovačević“ za slabovidu decu i sl.

Dirigent: Olga Biserčić
Ivana Šljivić, korepetitor
 
Specijalni gosti: Dečji gradski hor, Ljubica  Sekulić i Vesna Kršić - viola i klavir, Jose Felix Ceballos Ibarra - solista


 



<<  Mart 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
    

Putopisi, Intervjui..