Mostar Sevdah Reunion u SKCNS Fabrici

Mostar Sevdah Reunion u SKCNS Fabrici
pet, 30. decembar 2022, 21:00 h

Pioniri sevdaha 21. veka Mostar Sevdah Reunion nastupiće u SKCNS Fabrici u petak, 30. decembra u 21 čas. Oni su u julu ove godine objavili jednu od najemotivnijih pesama pod nazivom “Kad muzika stane” posvećenu preminulom pevaču Milutinu Sretenoviću Sreti. Nakon njegove smrti, bend je na osnovu telefonskog snimka i Sreti u čast, objavio pesmu “Kad muzika stane”. Ova pesma, u produkciji producenta i osnivača benda Dragog Šestića može da se posluša na Youtube kanalu Snail Recordsa. Sreta  je  preminuo  nakon koncerta  u  Makarskoj  prošlog  avgusta i  od  tada   bend  nije  uživo ni jednom nastupao, već se posvetio samo studijskom radu.  

Ovo je prva pesma koja je napravljena posle tog perioda i predstavlja novi početak i novu koncertnu sezonu benda Mostar Sevdah Reunion.

Polovinom novembra bend je objavio novi album pod nazivom “Lady Sings The Balkan Blues” na kom se nalazi 11 numera koje će moći da se čuju i na koncertu u Fabrici.

“Mostar Sevdah Reunion je projekat koji, uprkos svim borbama, nastavlja svoju misiju koja je započeta daleke 1998. godine, a misija je predstavljanje sevdaha, autohtonog muzičkog izraza ovog kraja i važan element naše kulture, kao i naše izuzetne umetnike, celom svetu. Dragi Šestić, osnivač MSR-a, kada se osvrne, može da bude ponosan dostignuća svoje misije, da je uspeo da sastavi veličanstveni mozaik iz delića segmenta kulture ove zemlje čija je privlačnost dobila globalnu prepoznatljivost. Ovi momci su iskopavali dragulje iz razorene zemlje i stavljali ih na međunarodnu mapa muzičkog blaga, pružajući ruku i nepravednim i na nesrećim nedovoljno zastupljenim talentima, i oni ih uvode u središte pažnje svetskih pozornica, pokazujući i dokazujući svetu da smo posebni i po lepoti, zarađujući odobrenja i uzdahe za dar ove zemlje i ove zemlje od onih koji nas ne znaju. Bila mi je velika čast što sam bio mali deo ovog projekta”, kaže Rusmir Pobrić, autor pesme “Kad muzika stane”.

Ulaznice su u pretprodaji od 14. decembra online na http://www.gigstix.com/ kao i na prodajnim mestima Gigstixa. Early bird ulaznice koštaju 1.200 dinara, a redovna cena u pretprodaji iznosiće 1.500 dinara. Na dan koncerta cena ulaznice biće 1.800 dinara i moći će da se kupe na biletarnici Fabrike koja se otvara u 20 časova. Koncert će početi u 21 čas.

<<  Mart 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
    

Putopisi, Intervjui..