Barutana: Agents Of Time, Ellen Allien, Bart Skils i Marco Faraone

Barutana: Agents Of Time, Ellen Allien, Bart Skils i Marco Faraone
pet, 19. avgust 2022 - sub, 20. avgust 2022
,

Avgust u Barutani obeležiće TOZLA Showcase koji će ugostiti Marca Faraona i duo Neverdogs, set heroine berlinske techno scene Ellen Allien, povratak techno legendi Barta Skilsa i Raxona i nastup vodećih svetskih live act izvođača Agents Of Time. Ovog petka na programu Barutane je TOZLA Showcase, u okviru kojeg će nastupiti gosti iz Italije – producent i DJ Marco Faraone i popularni dvojac Neverdogs, koji u Beograd donose zvuk Ibice. Domaćini događaja su Mene, Aca, Un Padre i Dimitri J.

Tech house zvezda Marco Faraone uspešan je producent i DJ, a njegova energija tokom nastupa privukla je pažnju svetske publike i donela mu veliko priznanje na globalnoj DJ sceni, uz bukinge u Fabricu, Panorama Baru i Amnesia klubu. Prvo izdanje „Arabia“ objavio je za Tenex Recordings, dok je proboj na svetsku scenu imao 2010. godine uz EP „Strange Naighbors“ za Moon Harbor. Usledila su brojna house i techno izdanja za najprestižnije lejblove poput Drumcode, Defected, Rekids, Desolat, Get Physical, ali i njegov UNCAGE imprint.

Neverdogs već dve decenije dominiraju na globalnoj andergraund muzičkoj sceni. Poznati su po svojim dugim setovima kojima dominiraju house i techno. Svetsku popularnost zadobili su kroz slavnu rezidenciju u klubu Amnesia Ibiza sa renomiranim brendom Ibica Music On. Njihova izdanja mogu se naći na lejblovima elrow Music, Mindshake, Tamango, Snatch!, Moan, Sanity, Blackflag, Deeperfect, Roush, Avotre i njihovoj izdavačkoj kući Bamboleo Records.

Techno vizionarka i jedna od najpoznatijih umetnica svoje generacije, vokalista, producent, DJ i vlasnica izdavačke kuće, Ellen Allien, nastupiće u Barutani u petak 19. avgusta. Početkom 90-ih godina u rodnom gradu pridružuje se stvaranju techno scene Berlina, kao rezident u kultnim klubovima Tresor, Bunker i E-Werk. Neko vreme je na radiju Kiss FM vodila emisiju Braincandy, a takođe i istoimenu izdavačku kuću, da bi 1999. godine osnovala čuveni imprint BPitch Control, koja je jedna od najvažnijih etiketa u istoriji techna i proslavila je brojna imena kao što su Paul Kalkbrenner, Modeselektor, Apparat i Ben Klock.

Jedan od najtraženijih holandskih producenata i DJ-eva, techno legenda Bart Skils i egipatski DJ Raxon vraćaju se u Beograd u subotu 20. avgusta, kada će se naći na bini Barutane zajedno sa svojim kolegom iz Drumcode familije, Ilijom Djokovicem, lokalnim talentom sa internacionalnom karijerom. Bart Skils je u svetu techna više od dve decenije, njegov zvuk definiše konstantna evolucija, ali istovremeno i elementi od kojih je počinjao. Njegov masovni hit „Your Mind“ sa Adamom Beyerom jedno je od najvećih techno izdanja prošle decenije, a remiksi velikih klasika poput „Push – Universal Nation“ i „Moby – Go“ doveli su ove numere u punu pažnju savremene techno scene. Raxon ima široku ličnost i kulturno nasleđe iza sebe, koje primenjuje i u svojoj muzici. Njegova strast prema muzici 2014. godine odvela ga je u Barselonu, gde je počeo da izdaje muziku za neke od najrespektabilnijih lejblova kao što su Ellum, Diynamic, Kompakt, Cocoon, dok 2019. godine postao je član i Drumcode izdavačke kuće.

Planetarno popularni dvojac i vodeći svetski live act izvođači, Agents Of Time nastupiće po prvi put u Barutani u petak 26. avgusta. Agents Of Time su majstori studijskog zvuka i jedni od predvodnika melodic techno žanra. Muziku su izdavali za brojne vodeće izdavačke kuće, od prvog EP-ja Polina iz 2014. godine za Correspondant do potpisivanja za prestižni Afterlife i poslednjeg EP-ja Mirage. Njihov jedinstveni live act obuhvata melodic techno, dark house i acid.

Ulaznice su u prodaji putem Cooltix onlajn platforme, kao i na prodajnim mestima Ticket Vision- i Gigs Tixa.


<<  Mart 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
    

Putopisi, Intervjui..