CIKLUS BESPLATNIX ONLAJN KONCERATA „MUZIKOM KROZ MUZEJ”

CIKLUS BESPLATNIX ONLAJN KONCERATA „MUZIKOM KROZ MUZEJ”
sre, 9. decembar 2020

Istorijski muzej Srbije i udruženje „UNICA ART” imaju čast da Vas pozovu da u sredu 9. decembra u 19 časova prisustvujete drugom u nizu besplatnih onlajn koncerata klasične i popularne muzike u okviru ciklusa „Muzikom kroz muzej”, čiju realizaciju je pomogla „Banca Intesa”. Koncert kamernog ansambla „Duo moderato”, koji čine Milan Ignjatović, gitarista, i Jasmina Mima Vrbanić, violončelistkinja, zainteresovani građani će biti u prilici da prate na ju-tjub kanalu i fejsbuk strani Istorijskog muzeja Srbije. Koncert se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije.

Na programu su: „Petrijin venac”, „Bojarka”, „Ajde Jano”, „Čoček”, „Lament”, „Nad Beogradom”, „Rumunska pesma”, „Jovana Lukina”, „Igra za dvoje”, „Svilen konac” i „Što se bore misli moje”, a osobenost ovog koncerta, kao i narednih planiranih u okviru ciklusa „Muzikom kroz muzej”, je i izvođenje po jedne numere iznenađenja od srpskih kompozitora iz muzičke arhivske građe Istorijskog muzeja Srbije.

Javnost će biti blagovremeno obaveštena o terminima, izvođačima i programima narednih koncerata u okviru ciklusa „Muzikom kroz muzej”.

Zbog aktuelne epidemiološke situacije izazvane virusom KOVID-19, Istorijski muzej Srbije će u narednom periodu aktivnosti prevashodno usmeriti na organizovanje besplatnih onlajn sadržaja kao što su koncerti, predavanja i virtuelne ture kroz izložbe.

<<  Mart 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
    

Putopisi, Intervjui..