Neozbiljni pesimisti ovog petka u Tranzitu

Neozbiljni pesimisti ovog petka u Tranzitu
pet, 6. mart 2020
Beograd, Srbija

Antiglobal etno pankeri Neozbiljni pesimisti aktuelni album Pametovanje iz provincije promovisaće u Beogradu specijalnim klupskim koncertom 6. marta od 22 časa u Tranzit Baru (Braće Krsmanović 8), uz slobodan ulaz. Pesimisti će Beograđane podsetiti i na brojne stare pesme, pored novih, od kojih su se izdvojile singlovi i spotovi Kao da nema, Bežim iz bende, Sudbina i Totalna demoralizacija. Publiku će prethodno promrdati svojim autorskim stvaralaštvom novosadski rock bend Pet minuta slave. Ulaz na koncert Neozbiljnih pesimista ovog petka je besplatan za posetioce, ali je poželjna rezervacija na broj telefona 065/87-26-948 (065TRANZIT).

- Draga beogradska publiko dođite 6. marta u Tranzit da posle dužeg vremena strpljivog čekanja čujete Pesimiste sa starom energijom, novim pesmama i mnogim iznenađenjima. Moći ćete da slušate pesme o našoj stvarnosti, a da vam to niko ne zabrani, ali ćete i pored tih mračnih priča sigurno otići kući sa osmehom na licu i puni pozitivne energije. Provedite petak veče sa nama i naše pametovanje iz provincije - kaže frontmen Igor Olujić.

Pametovanje iz provincije je angažovani album sa stavom, čijih 11 pesama govore o gorkim i teškim temama koje nas okružuju, kao što su odlazak iz države, korupcija, nepismeni političari, nedostatak institucija, rijaliti programi i slično, a sve je zapakovano u prepoznatljivu veselu i poletnu muziku Neozbiljnih pesimista. Album benda iz Sombora objavila je krajem 2019. godine promoterska kuća Long Play na CD-u, jutjubu i digitalnim plaformama.

- Ko je slušao naše ranije albume, Neka bude što biti ne može (2010) i Omladinci kud’ ste pošli (2012), može da zaključi da je to to, ali opet drugačije. Mislim da su tekstovi na ovom albumu ti koji prave razliku, konkretniji su, direktniji i realnije opisuju naše okruženje. Značajan pomak je urađen i u produkcijskom smislu gitare su jače i distorzije prisutnije nego do sad - objašnjava Olujić.

Foto: Milica Tepavac


Tranzit
Braće Krsmanovića 8, Savamala, Beograd
<<  Mart 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
    

Putopisi, Intervjui..