Koncert: STEVEN BROWN (Tuxedomoon)

Koncert: STEVEN BROWN (Tuxedomoon)
pon, 30. maj 2022, 21:00 h
Beograd,

U ponedeljak, 30. maja 2022. u 21:00 // Dom omladine Beograda, sala Amerikana . Na svojoj prvoj turneji po Evropi nakon Tuxedomoona, Steven Brown će izvesti intimne koncerte usredsređene na njegov potpuno novi album “El Hombre Invisible” (koji je objavljen u aprilu 2022. za čuvenu nezavisnu kuću Crammed Discs). Nastupi će, naravno, uključiti i muziku iz ogromnog repertoara eksperimentalne umetnosti art-rok benda Tuxedomoon, kao i pesme sa Brownovih prethodnih solo albuma.

Ulaznice su u prodaji na Blagajni DOB i preko tickets.rs mreže, po ceni od 1200 RSD.

Rođen u Čikagu, Steven Brown se preselio u San Francisko sredinom 1970-ih, gde se pridružio pozorišnoj grupi The Angels Of Light. Tuxedomoon je osnovao sa Blainom L. Reiningerom godine 1977. Bend je snimio dva kultna albuma za Ralph Records, etiketu The Residents, pre nego što su se preselili u Evropu, napuštajući toksičnu atmosferu Amerike Ronalda Regana. Od svog početka, Tuxedomoon uključuju vizuelnu umetnosti u koncerte, kreirajući svoj originalan umetnički put, koji kombinuje inspiracije proistekle iz post panka, novog talasa, alternativog roka, elektronike, avangardne muzike i džeza – sve to zajedno, omogućilo im da iskristališu mračan, ali i romantičan pogled na svet, koji je učinio da brzo postanu jedan od najuticajnijih bendova 1980-ih. U našoj zemlji imaju veliki broj vernih poštovalaca, te su nekoliko puta nastupali u Beogradu od 2000. godine, najčešće u Domu omladine Beograda.

“El Hombre Invisible” prvi je pravi solo album Stevena Browna od 1990-ih, i ovom prilikom se promoviše na evropskoj turneji. Usredsređen je na Stevenove prepoznatljive vokale, melodije i tekstove, smeštene u intimno okruženje, sa elegantnim aranžmanima za gitaru, bas, hornu, uz njegov zaštitni znak – ekspresivno sviranje klavira i saksofona. Opisuje godine provedene u Meksiku, gde Brown živi skoro tri decenije, i bogat je reminiscencijama na tamošnju kulturu. Nova kreativna avantura ove andergraund legende, već privlači veliku pažnju kritike.

Koncertni sastav čine:

Steven Brown (Tuxedomoon) – glas, električni klavir, saksofon, klarinet, semplovi

Luc van Lieshout (Tuxedomoon) – truba, harmonika

Benjamin Glibert (Aquaserge) – gitara, bas


Dom Omladine Beograda
Makedonska 22, Beograd
<<  Mart 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
    

Putopisi, Intervjui..