Festival “ZADAJEMO RITAM”

Festival “ZADAJEMO RITAM”
sub, 28. maj 2022, 20:00 h
Beograd,

Dom omladine Beograda i Binta Sound predstavljaju prvo izdanje muzičkog festivala “ZADAJEMO RITAM” u subotu, 28. maja 2022. u 20:00! Funk, groove, reggae, soul & latino jazz teme su prvog izdanja jednodnevnog muzičkog festival “Zadajemo ritam”, čiji učesnici su dobro poznate kvalitetne beogradske klupske atrakcije: Bane Lalić & MVP, Igor Vince & His Drum, Brass And Keys, Bege Fank & BKO, kao i Funkier Project. Ovakvo bogatstvo ritmova odavno nije viđeno za jedno veče na našim scenama, što obećava besprekornu zabavu na visokom nivou.

Ulaznice su u prodaji na Blagajni DOB i putem tickets.rs sajta, po pretprodajnoj ceni od 800 RSD.

Bane Lalić & MVP - Bane Lalić je kompozitor, tekstopisac i frontmen sastava MVP. Osnovali su ga Bane Lalić i Žarko Kovačević, godine 2006, prvi album pod nazivom “Blef“ objavili su 2009 za PGP RTS, a na izdanju su gostovali Skaj Vikler iz Bad Copy, Ognjen Kostić Struka i Dalibor Andonov GRU. Krajem 2010. godine, Žarko Kovačević sporazumno napušta MVP i prelazi u S.A.R.S. U izmenjenom sastavu, MVP nastavlja sa radom objavljujući mnogobrojne, izuzetno popularne pesme, poput “Celu noć i celi dan”, koja je do danas ostala najuspešniji hit benda, sa preko 11 miliona pregleda na servisu Jutjub. Godine 2012., bend Bane Lalić & MVP osvojio je prestižnu MTV Best Adria Act nagradu, u konkurenciji sa takvim imenima kao što su Elemental, T.B.F., Trash Candy i Who See. Treći album “Na slobodi“, izlazi za PGP RTS, 2019. godine. Danas se slobodno može reći da se radi o jednom od najinteresantnijih pop-dens bendova koji deluju u našoj zemlji.

Igor Vince & His Drum, Brass And Keys - Kantautor, pevač i multi-instrumentalista Igor Vince, glavna je zvezda afro-pop zvuka u našim krajevima, jedini beli muzičar koji je ikad postao član sastava nigerijske legende Femija Kutija. Ovaj Beograđanin retkog talenta nastupao je i sa mnogim drugim svetskim muzičkim velikanima od kojih su neki od njih Keziah Jones, Fatoumata Diawara, Dean Bowman, Cheick Tidiane Seck, Cheikh Lo. Kroz njegovu muziku nas vodi eksplozija ritma, plesa i snažnih poruka, sve do najfinijih i najemotivnijih ljubavnih nota i stihova. Sa bubnjem ispred sebe, kao glavnom artiljerijom ritma, svojim stasom, glasom, žestokim porukama i očaravajućim ljubavnim stihovima, Igorova muzika pogadja svakoga do koga dopre. Prošle godine objavio je, i dalje aktuelni, singl “Sreća je” , a 2020. godine singl “Vreme je”, u kome su gostovali najistaknutiji rege muzičari regiona Hornsman Coyote (Eyesbun/Srbija), te Brain Holidays iz Hrvatske, koji je neposredno nakon objavljivanja dobio i titulu rege himne Balkana.
Igor se, na sebi svojstven način, razigrava sa žanrovima kao što su funk, afrobeat, soul, rock, reggae, r’n’b, worldbeat, jazz i pop. Od vrlo energičnih, ritmom nabijenih, numera i prodornih duvačkih linija, do najsuptilnijih balada, Igor, još jednom ukazuje na širok spektar svog muzičkog izražavanja. Igor Vince & His Drum, Brass, And Keys su mnogočlani bend sa snažnom duvačkom sekcijom, ubedljivom ritam sekcijom, egzotičnim pratećim vokalima, neizostavnim afro-fanki plesačicama, koji garantuje plemenitu celovečernju zabavu.

Bege Fank & DJ BKO - Bege Fank je u periodu 1996-2004, pod imenom DJ_Ape, bio jedan od najistaknutijih jungle/d’n’b i party hip-hop DJ-eva u regionu. Godine 2003. je postao prvi domaći DJ koji je zvanično nastupio na Glavnoj bini Exit festivala. Od 2009. godine se pod umetničkim imenom Lou Benny aktivnije vraća svojoj prvoj muzičkoj ljubavi – pisanju rima i repovanju – i u saradnji sa Milanom Stankovićem SevdahBABYjem objavljuje prve zapažene pesme “Yo!hambin 91” i “Znooojjj (Бегефанк)”. Usledili su festivalski nastupi sa SevdahBABY Live! postavom po čitavom regionu, solo radovi kao i autorske i izvođačke saradnje sa domaćim soul i funk muzičarima – Markom Louisom i grupama MaraQYa i St. Louis Band, grupom Zemlja gruva, Nenadom Stefanovićem Japancem – ali i mnogim akterima regionalne rep scene. Uz nekoliko EP izdanja, 2019. godine je objavio svoj jedini LP pod nazivom “Dobar Rep” razvijajući svoj istoimeni koncept “Dobrog Repa” kojim je proslavio srpski rap i u svetu. DJ BKO je, nakon višegodišnje karijere bboy plesača/brejkera tokom koje je zavoleo i razumeo plesnu muziku, krajem 2000ih ušao u producentske i DJ vode i ubrzo postao jedan od najboljih party DJeva na našim prostorima. Zapaženim radovima u saradnji sa Gazda Pajom, Kendijem i Sajsi MC, pokazao je da i na planu produkcije barata kvalitetima koji su na nivou njegove sjajne veštine upravljanja gramofonima. Od januara 2013. je sa Bege Fankom započeo party DJ/MC saradnju da bi tokom narednih godina stvorili prepoznatljivi koncept najdinamičnijih žurki kojima i dan-danas pomeraju ljude po svim značajnijim beogradskim klubovima, ali i šire – čak do Hamburga. Od ove, 2022. godine, pored žurki najavljuju i nastupe sa novim konceptom “All Inclusive – intimni rep spektakl” u okviru kojih Bege Fank na mikrofonu izvodi odabrane rime iz svoje karijere, dok BKO aktivno rukovodi celim događanjem sa dva gramofona i miksetom što, uz posebno osmišljenu scenografiju i postavku nastupa, obećava novo, nezaboravno iskustvo repovanja uživo. DJ BKO i Bege Fank će “All Inclusive” nastup premijerno izvesti 28. maja na prvom izdanju festivala “Zadajemo ritam” u Domu omladine Beograda.

Funkier Project - Funkier Project je muzička grupa orjentisana na snažan umetnički živi performans. Andrija Hadžić, frontmen Funkier Project, rođen je i odrastao Paraćinu u problematičnom provincijanom tinejdžerskom okruženju. Shvativši da to nisu zadovoljavajuće okolnosti sa devetnaest godina odlazi od kuće i seli se u Novi Sad, gde živi kao ulični muzičar, periodično boraveći i u Beogradu. Nakon toga, na poziv prijatelja iz Holandije odlazi u Hag, a zatim Španiju gde živi u pećini i sarađuje na projektu Trance n Dance sa bivšom devojkom u kome spajaju organski trance pristup u kome se njihovi vokali susreću sa zvukom diđiridua i kahona. Zatim nastavlja karijeru uličnog svirača u Srbiji, Luksemburgu i Italiji. Danas živi u Beogradu i zarađuje od slikarstva i muzike, nastupajući sa svojim bendom Funkier Project.
www.domomladine.org


Dom Omladine Beograda
Makedonska 22, Beograd
<<  Mart 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
    

Putopisi, Intervjui..