Nezavisni kulturni centar „Most Art” - EMIGRANTI*

Nezavisni kulturni centar „Most Art” - EMIGRANTI*
uto, 23. novembar 2021
Beograd,

PREDSTAVA „EMIGRANTI" po motivima istoimenog komada Slavomira Mrožeka, igra se u utorak 23. novembra od 20.00 na Velikoj sceni DKSG-a. Čuveni poljski pisac i satiričar Slavomir Mrožek smestio je svoja dva lika iz kultne komedije „Emigranti" daleko od njihove zemlje i domova u jedan deo Nemačke, u iznajmljeni podrum jedne trošne zgrade. Mladi i veoma talentovani glumci, Rade Maričić i Aleksandar Dimitrijević, koji potpisuju i režiju ovog komada, odlučili su da taj podrum zamene alternativnim prostorima pa će ovu poznatu duodramu odigrati i u prostorima raznih pozorišta i kulturnih centara u Srbiji.

"Srušili smo četvrti zid i tako otvaramo jednu duhovitu, pomalo i tragičnu priču jednog intelektualca i jednog bauštelca koji su, kao dve strane jednog novčića, zbog nesrećnih okolnosti napustili svoje domove i svoju otadžbinu, iz potpuno različitih razloga", navode glumci predstave.

Sve o suživotu dvojice različitih ljudi koje spaja ista nesrećna emigrantska sudbina, o  njihovim pogledima na svet, o onome šta bi trebalo a šta ne raditi kad se borite za osnovno ljudsko pravo na slobodu, možete pogledati u predstavi "Emigranti".

Trajanje: 70 minuta

*Cena ulaznice: 600 din. (50% popust za studente i penzionere)


Dom kulture Studentski grad
Bulevar Zorana Đinđića 179, Beograd
<<  Mart 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
    

Putopisi, Intervjui..