DŽEZ ZA DŽ: Luka Ignjatović Trio – Tribute to Charlie Parker

DŽEZ ZA DŽ: Luka Ignjatović Trio – Tribute to Charlie Parker
sub, 24. oktobar 2020, 13:00 h
Beograd,

Svake godine jedan od koncerta u ciklusu “Džez za DŽ” je posveta nekom od velikana svetske džez scene. Program 24. oktobra od 13h u Domu omladine Beograda biće posvećen stogodišnjici rođenja čuvenog američkog džez saksofoniste i kompozitora Čarlija Parkera (1920-1955). Legendarni „Bird“, jedan od osnivača bibapa, virtuoz i neprikosnoveni improvizator, postavio je neke od ključnih temelja u džez muzici i bio uzor mnogim kolegama. U njegovu čast Luka Ignjatović Trio (Luka Ignjatović – saksofon, Milan Nikolić – kontrabas i Predrag Milutinović – bubnjevi) izvešće program specijalno pripremljen za ovu priliku.

Trio Luke Ignjatovića je bend koji izvodi džez standarde u postavi bez harmonskog instrumenta što daje članovima više individualne slobode kao i više prostora za direktniju međusobnu muzičku komunikaciju. Članovi Trija, Milan Nikolić i Luka Ignjatović su kolege docenti na džez odseku Fakulteta Muzičke umetnosti a Predrag Milutinović jedan je od najtraženijih i stilski najraznovrsnijih bubnjara na našim prostorima.

Povodom sto godina od rođenja Čarlija Parkera, trio Luke Ignjatovića će u Domu omladine izvesti jednočasovni program sačinjen od kompozicija koje je ovaj alt saksofonista, muzički vizionar i tvorac savremenog džeza komponovao i voleo da svira.

Dom omladine Beograda nastavlja koncept upoznavanja publike za savremenom srpskom džez scenom, kroz serijal besplatnih koncerata “DŽEZ ZA DŽ” koji je započet 2013. godine. Jednom nedeljno, u redovnom terminu matinea subotom od 13 časova, posetioci će od 10. do 31. oktobra imati priliku da čuju kvalitetne domaće džez izvođače. Pored održavanja pažnje javnosti o delatnosti Beogradskog džez festivala i podrške domaćoj džez sceni, ovaj ciklus koncerata ima za cilj i negovanje dobrog muzičkog ukusa i stvaranje nove džez publike, posebno među mladima.
Koncerti se održavaju subotom od 13 časova, na Platou Milana Mladenovića ispred Doma omladine Beograda, a u slučaju loših vremenskih uslova, nastupi će biti u Centralnom holu DOB. Ulaz je slobodan.


Dom Omladine Beograda
Makedonska 22, Beograd
<<  Februar 2021  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
  1  2  3  4  5  6  7
  8  91011121314
15161718192021
22232425262728

Putopisi, Intervjui..