Ivan Radojević „Logika doma“

Ivan Radojević „Logika doma“
uto, 13. oktobar 2020 - sub, 17. oktobar 2020
Beograd,

Crteži i ambijent Ivana Radojevića u postavci „Logika doma“ biće izloženi od  13 - 17. oktobra 2020.godine, u okviru projekta „Kreativno, nestrpljivo, izazovno...“ u novom prostoru Grafičkog kolektiva, ulica Dragoslava Jovanovića 11. Ovo je peti segment pop up projekta sa idejom da se u međuvremenu - između stanja zapuštenog prostora i buduće galerije Grafičkog kolektiva – stekne nova energija i kreativna revitalizacija. U isto vreme se in situ susreću autentičnost mesta i autentičnost autorskog koncepta ostvarujući novu dijalošku formu. Program se realizuje u iščekivanju dokumentacije za rekonstrukciju izložbenog prostora Grafičkog kolektiva. 

Povodom svog rada „Logika doma“ Ivan Radojević piše: „Odnos čoveka prema prirodi, kao i njena reakcija, je glavna tema mojih radova. U tom odnosu najjasnije vidim presek stanja našeg društva. Masovna zagadjenja, uništavanje i nepoštovanje prirodnih resursa, kao i svog živog sveta  su mi pokazatelj našeg sistema vrednosti. U tome se očitava dokle smo stigli i gde idemo, što možemo da primetimo  na svakom koraku. Kako u društvu tako i u ekonomiji, politici, industriji, u promenjenoj svesti i urušenom moralu čoveka... Sve je uzročno posledično.  A sama priroda nam daje odgovore, koji upućuju na menjanje, menjanje nas kao civilizacije, promenu naše unutrašnjosti kako bismo promenili i izlečili spoljašnjost.”
 
Ivan Radojević, diplomirao na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, 2005. Predavao na Višoj školi likovnih i primenjenih umetnosti u Beogradu. Predavao u školi fotografije “Teorija forme” i na italijanskom institute fotografije “Eyestar” u Beogradu. Bio je umetnički tarapeut na klinici za psihijatrijske bolesti “Dr. Laza Lazarević”. Izlagao na brojnim kolektivnim izložbama, među kojima su VIII Međunarodno grafičko bijenale “Suva igla”, Užice, Majska izložba grafike. Član ULUS-a. Scenski slikar na filmovima i TV serijama (Extinction, Ibiza, Vojna akademija, Balkanska međa…).


Galeriji Grafički kolektiv
Dragoslava Jovanovića 11, Beograd
<<  Mart 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
    

Putopisi, Intervjui..