Humanost jača od korone: Poznati DJ-evi prikupljaju novac za ćerku svog kolege!

Humanost jača od korone: Poznati DJ-evi prikupljaju novac za ćerku svog kolege!
čet, 19. mart 2020

Nakon što je otkazana humanitarna žurka „Ples za Aleks“, posvećena ćerki di-džeja TKNO, sa ciljem prikupljanja novčanih sredstava za operaciju, humanitarni stream „Ples za Aleks“ biće održan večeras od 20 časova, pa sve do 1 ujutru, na fejsbuk stranici TKNO. Muziku će puštati Marko Nastić, Andrew Meller, Miloš Vujović, SMT#NG, Ranchatek, Nexie i TKNO, dok će stream upućivati na direktan link za doniranje novca. Aleksia Žigrai, ćerka domaćeg di-džeja i producenta TKNO-a, u aprilu ide na lečenje u Poljsku, za šta je neophodna veća količina novca, a kako je krajni rok za prikupljanje novca utorak 17. mart, pozivamo sve koji su u mogućnosti da pomognu Aleksiino lečenje slanjem SMS poruke sa tekstom 771 na broj 3030.

Ova devojčica rođena je sa TAR sindromom koji se veoma retko sreće i ima ga jedno od 100.000 dece. Zbog ovog retkog genetskog stanja njene ruke su kraće i nedostaje im po jedna tanka kost u podlaktici. Pored toga ima i česte transfuzije krvi zbog niskog nivoa trombocita. Iako kod beba postoji velika opasnost od unutrašnjeg krvarenja, sa osamnaest meseci taj rizik se smanjuje i moguće je izvršiti operaciju ruku sa uspešnim ishodom.

Rešenje je pronađeno u klinici Dr. Paley spine and orthopedic institute sa predstavništvom u Poljskoj gde će Aleksii biti urađena ulnarizacija, najsavremenija metoda koja će pomoći da joj se isprave ruke kao i da koristi palčeve i šake. Neophodna su joj novčana sredstva za odlazak na operaciju i smeštaj u toku intervencije.

Više o tome kako se može donirati novac, dostupno je na sajtu fondacije Budi Human.

<<  Mart 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
    

Putopisi, Intervjui..