MALA SCENA BITEF TEATRA-BITEF STUDIO

MALA SCENA BITEF TEATRA-BITEF STUDIO
uto, 20. decembar 2022
Beograd,

U decembru je otvaranje male scene Bitef teatra - BITEF STUDIO, koja počinje sa radom 20. decembra, gostovanjem predstave Teatra Fort Forno, Bale, Hrvatska. Antonio Tabuki / Antonio Tabucchi Donna di Porto Pim (1983), ŽENA IZ PORTO PIMA (monodrama), u konceptu i režiji Miloša Latinovića i izvođenju Jugoslava Krajinova. Predstava je svoju premijeru imala jula 2022. na Bembo festu - Festival malih formi u Balama, Istra, Hrvatska. Mala scena Bitef teatra - BITEF STUDIO razvijaće moguće kamerne forme teatarskog izraza – pozorišne minijature: intimističke ili angažovane predstave i performanse, koje nastaju kao plod umetničkih iskoraka u istraživanje i razvoj novih izvedbenih formi.

Na maloj sceni Bitef teatra - BITEF STUDIO biće organizovani i umetnički seminari, paneli, predavanja i radionice koje promovišu i pomažu ustanovljavanju svežeg pozorišnog jezika – žanrovskih struktura koje kombinuju i unapređuju savremeni pozorišni izraz.

BITEF STUDIO je formiran je sa namerom da se pojačaju prostorni i sadržajni kapaciteti Bitef teatra, pozorišta koje se trudi da razvijajući tekovine Bitef festivala, opstane kao krovna institucija za promociju nezavisnih umetnika i trupa iz regiona.

Tako je "škola mišljenja Bitef teatra" – koja se odnosi na formiranje mladih hrabrih i mislećih autora i publike – dobila svoju novu "učionicu" – scenu koja će govoriti inovativnim jezikom pozorišnih tragalaca i istraživača.

Foto: Dejan Štifanić


Bitef Teatar
Skver Mire Trailović 1, Beograd
<<  Mart 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
    

Putopisi, Intervjui..