Premijerno u Barutani SPFDJ, predstavnica berlinskog andergraund techno zvuka

Premijerno u Barutani SPFDJ, predstavnica berlinskog andergraund techno zvuka
sub, 16. jul 2022
,

Jedna od trenutno najmoćnijih predstavnica berlinskog techno zvuka, harizmatična i ekstravagantna SPFDJ po prvi put nastupiće u Barutani ove subote, 16. jula. Na bini će joj se pridružiti jaka domaća podrška sa specijalnim setovima. Za intro su zaduženi Mihajlo i Mudrost koji će predstaviti hibridni DJ set, a žurku će zatvoriti Marko Milosavljević i Aleksandar Ivković vinil techno back2back setom. Malo DJ-eva je iskusilo takav meteorski uspon kao SPFDJ. Nakon što je svojom energijom i stilom osvojila andergraund techno klubove Londona i Berlina, postala je popularna i širom sveta. Uobičajeno puštajući u intenzivno visokim tempom, SPFDJ istražuje techno, acid, EBM, hardcore i trance. Njen stil je Ben UFO nazvao „potpuno nemilosrdnim“, a kojem se sve više klabera pokorava. 

Krenuvši od nastupa na Herrensauna žurkama u podrumu Tresora, njeni setovi su se izdvojili kao dinamičan i beskompromisno karakteristični, što je zabeleženo u njenom legendarnom Boiler Room performansu. Nakon toga, SPFDJ je osnovala svoju etiketu „Intrepid Skin“ kako bi prikazala rad svojih savremenika i onih koji produciraju neke od najizazovnijih traka koje pušta u svojim setovima, poput VTSS i Nene H.

Nedavni raspored nastupa SPFDJ je doveo do toga da se redovno pojavljuje kao ključna dama Berghainovog najsavremenijeg programa na Säule flooru, kao i u međunarodno popularnim klubovima kao što su Bassiani u Tbilisiju, Concrete u Parizu i amsterdamski De School. Dublje u techno pejzažu, nastupila je na Reaktor Unpolished događaju, MMA žurci zatvaranja u Minhenu, festivalima Dekmantel, Dimensions i No Bounds. Takođe, nastavlja da svira sa Universe of Tang, potpuno ženskim andergraund techno kolektivom formiranim u Londonu, kao i na berlinskom zastrašujućem Sistem.out Sound rigu.

Vodeći se beskompromisnom muzičkom vizijom, SPFDJ-ina mesečna rezidentura na Rinse FM-u dodatno učvršćuje njenu sposobnost da pronalazi neverovatne novitete, kao i da iz velike žanrovski različite arhive ponovo otkriva neke od najnaprednijih elektronskih traka ikada napravljenih. Miksevi za i-D i Discwoman dodatno su učvrstili njenu veliku reputaciju.

Ulaznice su u prodaji putem Cooltix onlajn platforme, i na prodajnim mestima Gigs Tixa i Ticket Visiona, po ceni od 990 za regularne i 1490 za VIP.

Do kraja jula u Barutani će nastupiti pionir trance zvuka i jedan od najpopularnijih psytrance izvođača – Talamasca, koji donosi svoj jedinstveno live izviđenje i jednan od veterana elektronske scene – Nick Warren, koji se vraća na svoj tradicionalni nastup u našoj prestonici.

Avgust u Barutani obeležiće heroina berlinske techno scene, vokalista, producent, DJ i vlasnica izdavačke kuće – Ellen Allien, povratak techno legendi Barta Skilsa i Raxona i nastup vodećih svetskih live act izvođača Agents of Time.

Poslednjeg dana leta i na zatvaranje sezone u Barutani stiže progressive legenda i tvorac „All Day I Dream“ koncepta – Lee Burridge.

Photo: George Nebieridze


<<  Mart 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
    

Putopisi, Intervjui..