SVEČANA PREMIJERA FILMA “NE IGRAJ NA ENGLEZE”

SVEČANA PREMIJERA FILMA “NE IGRAJ NA ENGLEZE”
uto, 10. maj 2022, 20:00 h

Svečana premijera filma “Ne igraj na Engleze” reditelja Slobodana Pešića održaće se sutra, 10. maja u 20h u mts dvorani (bivšoj Kombank dvorani). Crvenim tepihom od 19.30 prošetaće se glavni glumci filma Ivan Tomić i Daniel Sič, u pratnji ostalih glumaca među kojima su Isidora Građanin, Frano Lasić, Milorad Kapor, Mariana Aranđelović, Đorđe Kreća i Irena Mišović. Kako jednu od glavnih uloga u filmu tumači i luksuzni Bentley automobil, ispred mts dvorane biće postavljen na posebnom mestu tokom premijere filma.

A, među ostalim gostima premijere najavljeni su Dragan Bjelogrlić, Mima Karadžić, Jug Radivojević, Miloš Timotijević, Mirjana Bobić Mojsilović, Petar Janjatović, Monika Romić, Stefan Radonjić, Ivana Zarić, Zoran Kesić I mnogi drugi.

Premijera filma snimljenog na osnovu istoimene kultne pozorišne predstave biće posvećena nedavno preminulom Marku Živiću.

„Ne igraj na Engleze“ prati trojicu dugogodišnjih prijatelja Buleta, Piksija i Pauna (Marko Živić, Daniel Sič i Ivan Tomić) koje povezuje zajednička strast prema klađenju na rezultate utakmica engleske fudbalske lige. Tokom samo jednog poluvremena, prelazeći iz komedije u parodiju i nazad, neizvesnost rezultata će izbaciti nenadano na površinu sav “prljav veš” njihovog odnosa.  

Trejler možete pogledati putem linka >>
 
Film će nakon beogradske premijere u sredu, 10. maja imati i svečanu novosadsku premijeru, a u bioskope širom Srbije stiže od četvrtka 12. maja.

Reditelj Slobodan Pešić ujedno je napisao i scenario na osnovu dramskog teksta Vladimira Đurđevića. Direktor fotografije je Predrag Bambić, montažer Milan Jakonić, kostimograf Dragica Laušević, dizajner zvuka Velibor Hajduković. Originalnu muziku iz filma je komponovao i dirigovao Duško Gojković (u izvođenju RTS Big Benda), što je prvi put da neko u svetu koristi njegovu muziku u filmu. Film je snimljen u produkciji producentske kuće Eden Rock production, a producent filma je Ivana Pešić.

Postavljanje kamera I fotoreportera na crvenom tepihu do 19.30, na platou ispred Dvorane. Izjave glumaca nakon prolaska crvenom tepihom.

<<  Jul 2022  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
      1  2  3
  4  5  6  7  8  910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Putopisi, Intervjui..