Miroslav Tadić + Božo Vrećo, Bako Jovanović, Yvette Holzwarth, Đusi Kovač

Miroslav Tadić + Božo Vrećo, Bako Jovanović, Yvette Holzwarth, Đusi Kovač
sub, 21. maj 2022
Beograd,

Jedan od naših najvećih gitarskih legendi Miroslav Tadić sa prijateljima  - Božo Vrećo, Bako Jovanović, Yvette Holzwarth, Đusi Kovač na koncertu 21. maja u Kombank dvorani! Gitarska legenda Miroslav Tadić održaće po prvi put koncert „Etno veze“ na kojem će Božo Vrećo vokal iz BiH, Ivet Holccvart violinistkinja is SAD, Bako Javanović živa legenda tamburice iz Austrije i Đusi Kovač gitarista iz Vojvodine spajati različite muzičke tradicije kao što su makedonska, tamburaška, flamenko, brazilska, romska muzika, bluz i sevdah.

Miroslav Tadić će po prvi put nastupiti sa navedenim muzičarima pred Beogradskom publikom, 21. maja u Kombank dvorani u okviru 23. Guitar Art Fetivala.

Ulaznice za ovaj koncert dostupne su od 23. marta po cenama od 1890 do 4890 dinara, na blagajni Kombank dvorane, i putem prodajne mreže Tickets.rs. Informacije i VIP rezervacije na telefon 0114016002; 064 1407583 ili mejlom na Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli..

Dobro poznat publici, gitarista, kompozitor, aranžer i pedagog jedan je od naših najpriznatijih, najangažovanijih, najraznovrsnijih i najproduktivnijih umetnika u svetu. Miroslav Tadić je majstora klasične i električne gitare, a urednici uglednog časopisa Guitar Player Magazine u januaru 1997. izglasali su među 30 najradikalnijih i najoriginalnijih gitarista sveta. Tadićev jedinstveni pristup kompoziciji, aranžiranju i improvizaciji zasnovan je na osobenoj integraciji mnogobrojnih muzičkih stilova i pristupa kao što su barok, klasika, džez, bluz, rok, balkanski folklor, flamenko, afrička i indijska muzika.

Miroslav Tadić je široj publici poznat po fantastičnim saradnjama sa muzičarima kao što su Vlatko Stefanovski, Rade Šerbedžija, Matija Dedić i braća Teofilović. Ovo će biti prilika da publika Tadića upozna u potpuno novim kombinacijama, koje je gitarista okupio specijalno za koncert na Guitar Art Festivalu.

Te kombinacije nisu površne, u njima se može videti poštovanje i autentičnost različitih tradicije. Miroslav Tadić i Božo Vrećo su samo jednom nastupali zajedno. Taj nastup je bio nabijen čistim emocijama i bio je početak saradnje dvojice velikih umetnika.

Tadiću će se pridružiti i američka violinistkinja i vokalna solistkinja Ivet Holzvort. Njihov program predstavlja obrade, kompozicije i improvizacije baziranim na balkanskom folkloru koji je u fokusu Tadićevog novog albuma „Luka“. Tadić će ovom prilikom predstaviti i Baka Jovanovića, koga karakteriše najveći vituozitet na tamburici i energija čiste sreće vezana za muziku. Đusi Kovač će se pridružiti Baku i Miroslavu u trio programu.


MTS dvorana
Trg Nikole Pašića 5/a, Beograd
<<  Mart 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
    

Putopisi, Intervjui..