Klasići u Silosima - studenti Fakulteta primenjenih umetnosti

Klasići u Silosima - studenti Fakulteta primenjenih umetnosti
sre, 15. septembar 2021 - sub, 25. septembar 2021

Nakon dve uspešne izložbe afirmisanih slikarki u proteklih mesec dana, novootvorena galerija Re-Kreativnog centra Silosi Beograd, ovog puta donosi grupnu izložbu fotografija studenata beogradskog Fakulteta primenjenih umetnosti. Izložba "Klasići", naslovljena u duhu zajedništva jedne cele generacije umetnika, biće otvorena u sredu, 8. septembra, a zajedno će izlagati Ana Evtić, Iva Stavljanin, Jelena Cvetković, Jelena Siljevski, Miloš Milović, Mina Petrović i Teodora Krunić.

"Klasići" u Silosima prikazaće radove iz sfere dokumentarne, studijske i kreativne fotografije, kao i one na kojima se autori nalaze na raznim zajedničkim okupljanjima. Svaki od studenata predstaviće po deset radova, ali i po jedaninteraktivni segment u kojima bi autori dobrovoljno uključivali i posetioce izložbe. Izložba će biti otvorena svakog dana do 15. septembra, u periodu od 18 do 21 časova, a ulaz je slobodan.
 
Otvaranje galerije Silosa: link >>
 
Nakon zajedničke izložbe Svetlane Ninković i Sare Kujundžić, te samostalne izložbe Nataše Ilić, "Klasići" nastavljaju ovu, takoreći "nultu" sezonu galerije Silosa, koja će i ubuduće biti posvećena upravo ovdašnjoj umetničkoj sceni. I sam ulaz u galeriju je delo naše proslavljene muralistkinje Jane Danilović koja ovih dana radi na razradi i svojevrsnom nastavku murala "Gaia's Heart", zajedno sa našom svetski čuvenom grafiti umetnicom TKV (Saška Petković).
 
Silosi, kao svojevrsni spomenici brutalističke arhitekture na obali Dunava, novi život dobili su zahvaljujući "Gaiapokretu", neprofitnoj organizaciji koja u njima razvija programe iz oblasti umetnosti, obrazovanja, rekreativnog sporta i zaštite životne sredine. U ovoj, svojevrsnoj "nultoj" godini Silosa, već su održane i konferencije na temu pčelarstva, degustacije meda, vina i pekarskih delikatesa, u saradnji sa ekoloških pokretom Supernatural, u okviru Silosa otvoren je i Medonosni vrt. Nedaleko od njega zasađene su i prve urbane bašte, dok će u bliskoj budućnosti Silosi sadržati i interaktivni muzej, event centar, kao i niz drugih sadržaja tokom cele godine.
 
I dvostruki Bitef stiže u Silose! Pored edukativnih programa, održani su i muzički događaji u organizaciji Lovefesta i Beata, na kojima su nastupali Anfisa Letyago i brojni domaći izvođači kao što je Kristijan Molnar, ujedno i muzički urednik Silosa, te njegovi brojni gosti koji su svakog vikenda nastupali u Ponti, letnjem baru u okviru Silosa. Među njima je i naša poznata voditeljka Una Senić, koja pored nastupa na svom serijalu "Full Moon" žurki, drži i humanitarne radionice kundalini joge. I ovogodišnji, dvostruki 54. i 55. Bitef stiže u Silose, i to sa festivalom savemenog cirkusa - "Cirkobalkana 9", koji će se od 16. do 25. septembra održati na poljani pre ulaza u zonu.
 
Ulaz u zonu Silosa nalazi se na kraju ulice Dunavski kej, broj 46, na Dorćolu, iza rampe nekadašnje fabrike “Žitomlin"i otvoren je za posetioce svakog dana od 12 časova do ponoći, a vikendom do 01h iza ponoći.

<<  Mart 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
    

Putopisi, Intervjui..