Otvaranje izložbe radova studenata multimdijalnog dizajna

Otvaranje izložbe radova studenata multimdijalnog dizajna
pet, 11. jun 2021, 19:00 h - pet, 24. septembar 2021

U petak, 11. juna u 19 časova u Galeriji RAF (Kirovljeva 15, Banovo brdo) biće otvorena izložba radova studenata Katedre za multimedijalni dizajn Računarskog fakulteta. Ova katedra je pripremila izložbu povodom pet godina rada, sa ciljem promocije studenata osnovnih i master akademskih studija i predstavljanja standarda učenja dizajna na Računarskom fakultetu. Izložba obuhvata radove 70 studenata, iz oblasti ilustracije, tipografije, fotografije, režije, animacije, ambijentalne umetnosti, generativne umetnosti, interaktivne i participativne umetnosti, UX dizajna i dizajna zvuka.

Koncipirana je kao višemedijski ambijent, gde crteži, fotografije, filmovi, animacije i drugo – nadasve sa enterijerom kao vizuelnim kontinuumom – treba da podstaknu kritiku kvaliteta i raspravu konteksta upotrebe dizajna. Izložba će biti otvorena do 24. septembra.

Dr Nenad Malešević, vanredni profesor Katedre za multimedijalni dizajn, povodom izložbe je rekao: „Multimediji se rekonfigurišu interaktivnim upravljanjem, a manifestuju hibridnim i kumulativnim učincima čiji doživljaj može biti simultan. Na studijama multimedijalnog dizajna se istražuju granične vrednosti, razvojne linije i tačke preseka multimedijalnih oblasti. Otud su na izložbi zastupljeni medijski i žanrovski raznovrsni projekti. Dizajn figurira dvojako: kao plan, prototip ili nacrt po kome se vrši serijska proizvodnja, te kao artificijelno sredstvo posredovanja između znakovne proizvodnje i potrošnje“.

Računarski fakultet je osnovan 2003. godine sa zadatkom da obezbedi izvrsno visokoškolsko obrazovanje na polju tehničko-tehnoloških i prirodno-matematičkih nauka. Od 2016. godine Fakultet ima akreditovane studije u polju umetnosti zasnovane na studijskom programu Multimedijalni dizajn. Galerija RAF (Galerija Računarskog fakulteta) je mesto u kome se inicira kritičko rasuđivanje o fenomenima savremene umetnosti i promovišu recentni standardi upotrebe računarske grafike i softverski (re)produkovanog zvuka.
 

<<  Mart 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
    

Putopisi, Intervjui..