Koncert na Zidiću: Zašto Kafka?

Koncert na Zidiću: Zašto Kafka?
pet, 18. septembar 2020, 20:00 h
Beograd,

Petak, 18. septembar 2020. u 20:00 // DOB//Plato Milana Mladenovića - Bend Zašto Kafka? je nastao kao rezultat dugogodišnjeg zajedničkog rada trojice autora, kroz prethodne instrumentalne sastave koji nisu doživeli svoja zvanična izdanja (Mantra i P.U.T.). U tom procesu transformacija, iskristalisala se sama po sebi forma trija, koji je počeo sa oblikovanjem novih i preoblikovanjem starih kompozicija. Muzika koju bend stvara za sada nije dobila žanrovsku odrednicu, a u njoj se osećaju uticaji progresivne muzike sedamdesetih i modernog zvuka sadašnjice. Klasična forma pesme nije neophodna da bi bend kroz sebi svojstven zvuk ispričao svoju priču. Ta priča uvek na kraju rečenice nosi znak pitanja.

Zašto Kafka? su 2017. objavili digitalno izdanje debi albuma pod istoimenim nazivom,  a izdavač je kuća Metropolis Music iz Beograda. Sniman je u “So What” studiju u Beogradu, a produkciju je radio Vladimir Novičić, renomirani muzičar, producent i autor. Album, koji je dostupan na svim poznatim digitalnim platformama, čini 5 numera, a bend već uveliko radi na novim pesmama koje će se naći na drugom izdanju.

Do sada su nastupali na festivalima u zemlji i regionu (Dev9t Art Festival – Beograd, Javorwood Festival – Bjelašnica, Roland Jazz Festival – Lunca Ilvei, Transilvania, Outhide festival – Zaječar, Nišvil Jazz Festival – Niš, Karusel Festival – Čačak…)

Od skoro funkcionišu kao kvartet zajedno sa Aleksandrom Jovanom Krstićem.

Trio Zašto Kafka? su :

Marko Panić – gitara
Ljubiša Milošević – bubanj
Siniša Hadži‐Antić – bas gitara
Aleksandar Jovan Krstić – EWI, klavijature


Dom Omladine Beograda
Makedonska 22, Beograd
<<  Jul 2021  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
   
 

Putopisi, Intervjui..