TRADICIONALNI BEOGRADSKI KONCERT

TRADICIONALNI BEOGRADSKI KONCERT
sre, 18. decembar 2019
,

U sredu, 18. decembra 2019. godine u 20 časova, u Svečanoj sali Skupštine grada Beograda. Ulaz slobodan!  Dosadašnji tradicionalni koncerti Jovana Kolundžije bili su propraćeni punim salama, zahvalnošću, oduševljenjem i pravom prazničnom atmosferom. Posle nastupa, ostajao je lep osećaj da se ljudima podarilo nešto što ispunjava njihova srca. Upravo zbog toga, ova serija koncerata se nastavlja iz godine u godinu i postala je simbol Beograda. Jovan je uvek imao svoju publiku i ona iznova dolazi jer zna da neće biti izneverena. Takođe, sam grad, koji je i Jovanov i njihov, čini jednu čvrstu i lepu vezu.

Jovan Kolundžija je dobitnik najvećih domaćih i inostranih nagrada, bezbroj zahvalnica, izvanrednih kritika, i domaćih i inostranih. Preko četiri hiljade održanih koncerata širom sveta u najznačajnijim svetskim dvoranama čine ga ambasadorom srpske kulture. Učesnik najznačajnijih svetskih festivala. Poznat i po jedinstvenim projektima poput DESET VELIČANSTVENIH koji se sastojao od deset violinskih koncerata izvedenih u četiri dana, VOLITE LI BETOVENA, integralno izvođenje svih Betovenovih sonata, takođe u četiri uzastopne večeri i BRAVISIMO MAESTRO MOCART! gde je uz saradnju četiri pijanistkinje izveo 15 Mocartovih sonata u četiri večeri. Ove ogromne poduhvate Beograđani pamte. Bili su namenjeni njima.

Divili su mu se velikani poput Henrika Šeringa, Jehudija Menjuhina, Davida Ojstraha, Aleksisa Vajsenberga i mnogi drugi…
Jovan je umetnik i mecena, koji kontinuirano pruža podršku mladim talentima, koje sve češće uključuje u svoje koncertne nastupe kao saradnike i time skreće pažnju javnosti na njih. I ove godine će uz Jovana nastupiti sjajne mlade kolege, pijanisti Milica Zakić i Nikola Zaringer.

JOVAN KOLUNDŽIJA, violina
Nikola Zaringer, klavir
Milica Zakić, klavir
 
Program: J.S. Bah, T.A. Vitali, V. Mokranjac, M. Legran, F. Glas i K. Sen-Sans.

Pokrovitelji tradicionalnog beogradskog koncerta Jovana Kolundžije su Sekretarijat za kulturu Grada Beograda i kompanija Dunav osiguranje, a organizator Ustanova Gvarnerius.

 



<<  Mart 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
    

Putopisi, Intervjui..