Izložba “Kupine, noću” Mie Ćuk

Izložba “Kupine, noću” Mie Ćuk
sub, 9. januar 2021 - pet, 22. januar 2021
Beograd,

Od 9. do 22. januara 2021. u Galeriji Doma omladine Beograda - Serija video minijatura, sačinjena od ostataka nikada snimljenog filma, odbačenih kadrova, zapisa i tekstova. Video rad, smešten u prostor putovanja, sumnje i nedoumice, gde pojmovi dolaska i odlaska prelaze iz glagola kretanja u emotivne teritorije, prikazane kao fusnote bez označene celine. Učim novi jezik putujući u praznom vagonu: sintaksu truckanja, zastajanja, naglosti, štucanja, preskakivanja, lupanja, iluzije, promaje, tenzije i opuštanja. Ne usuđujem se da ustanem sa sedišta, oči su mi prikovane za klizeće stvari, emulziju predela.

Umesto “šta želim da prikažem” negde pri početku masivnog planinskog lanca, oko 20-og minuta, zapitaću se “šta pokušavam da sakrijem”, i ovo zaboraviti.

Mia Ćuk umetnica je koja deluje u polju fotografije, teksta i instalacije. Interesuje se za fragmente, tragove i ostatke svakodnevnice koje sakuplja, dokumetnuje i promišlja. Naročito je privlače zaostaci materijalne kulture 20. veka. Učestvuje na izložbama, uređuje publikacije, beleži i podvlači.

Galerija Doma omladine Beograda
Radno vreme: utorak-subota od 12:00 do 21:00;
nedeljom od 12:00 do 18:00; ponedeljkom Galerija ne radi.

Programi u Domu omladine Beograda se održavaju uz primenu svih mera zaštite od koronavirusa koje su odredile stručne službe, a odnose se na dezinfekciju, nošenje zaštitnih maski, kao i na maksimalan dozvoljen broj posetilaca i održavanje predviđene fizičke distance u publici. Posetioce molimo da strogo poštuju propisane mere i budu odgovorni prema sebi i drugima. Ceremonija otvaranja izložbi i grupnih poseta neće biti u narednom periodu, Galerija DOB otvorena je za pojedinačne posete.
www.domomladine.org


Dom Omladine Beograda
Makedonska 22, Beograd
<<  Mart 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
    

Putopisi, Intervjui..