Prvi festival ’’Umetnost i ljudska prava’’

Prvi festival ’’Umetnost i ljudska prava’’
pet, 23. oktobar 2020 - sre, 28. oktobar 2020

DAH Teatar u saradnji sa partnerskim organizacijama realizuje prvi festival ’’Umetnost i ljudska prava’’ u Srbiji. Festival počinje 23. oktobra a zamišljen je kao platforma za pokretanje i predstavljanje ideja i koncepta koje u prvi plan stavljaju i povezuju umetnost i ljudska prava, zalažu se za poštovanje ljudskih prava i izgradnju mira u regionu kao i razvoj te ideje u Srbiji. Do 28. oktobra posetioci će moći da uživaju u programu festivala koji čine performansi, predstave, koncerti, umetničke instalacije, radionice, debate i susreti, razgovori umetnika, aktivista i publike, konferencija, kao i premijera predstave DAH Teatra o dečijim pravima „Za tvoje dobro“. 

Program će se održavati uživo na nekoliko lokacija u Beogradu: UK Stari grad, CZKD, Malo pozorište „Duško Radović“, Kuća ljudskih prava i Zadužbina Ilije M.Kolarca uz pridržavanje svih zdravstvenih mera i dozvoljenog broja okupljanja.

Na Festivalu će se prikazati i istaći izvanredan rad i postignuća umetnika iz Srbije i gostiju iz Brazila, a drugi planirani gosti iz inostranstva zbog novonastale situacije će se priključiti preko onlajn platformi za konferenciju i diskusije.
U okviru festivala će se predstaviti niz događaja koji su besplatni i otvoreni za sve, osim koncerta  u Zadužbini Ilije M.Kolarca. Donacije su dobrodošle, a sav prikupljeni novac će se donirati u Fond solidarnosti za najugroženije nezavisne umetnike.

Detaljnije o festivalu: ovde

Program festivala: ovde

Zbog ograničenog broja mesta, organizatori mole sve zainteresovane posetioce da potvrde svoje učešće putem mejla najmanje dan ranije na adresu Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Festival su podržali ambasada kraljevine Holandije u Beogradu, Fond za otvoreno društvo, kao i Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije.

<<  Februar 2021  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
  1  2  3  4  5  6  7
  8  91011121314
15161718192021
22232425262728

Putopisi, Intervjui..