Aklea Neon & Dogs in Kavala @Knap Club

Aklea Neon & Dogs in Kavala @Knap Club
čet, 10. oktobar 2019 - sub, 12. oktobar 2019

Predstavljamo Vam program Knap Club-a za 10, 11. i 12. oktobar. U četvrtak 10. oktobra u 21.00 nastupa Aklea Neon. Aklea Neon je mlada muzičarka iz Osijeka koja se u januaru prvi put predstavila javnosti debitantskim singlom "Da mi je". Kritika i javnost odlično su odreagovali na njen afro-soul / ethno-beats originalni kantautorski muzički pravac. Pre dva mjeseca Aklea je objavila i svoj drugi singl, "Pola puta" koji se našao na kompilaciji Femme Nouvelle. Spomenute pesme će se naći i na prvom samostalnom albumu koji je u ovom trenutku u radnoj fazi.

Aklea je većinu materijala snimala u Londonu, dok je spotove za spomenute pesme snimala na svojim avanturističkim proputovanjima svetom.

Aklea je od maja na svojoj prvoj samostalnoj turneji koja trenutno broji tridesetak regionalnih i europskih nastupa, a vi je imate priliku čuti u Knap klubu u četvrtak, 10. oktobra.

Cena karte na dan koncerta iznosi 300rsd.  
 
U petak, 11. oktobra u 22.00h natupa bend Dogs in Kavala. Bend koji je prvim udarcem pokazao zube, razbio mitove o "ispravnoj" produkciji i na sceni se pojavio evergreen hitom "Hvala ti što postojiš". Njihove nastupe karakteriše bliska dinamika odnosa sa publikom, obavezan zajednički naklon na kraju, horsko pevanje refrena u prvim i drugim redovima. Postoji ta opuštenost kalifornijskog starog rokenrola i mračni veo beogradskog nju vejva sa kojim su se u koštac, možda najhrabrije od svih dosad, uhvatili u pesmama sa nadolazećeg albuma.

Cena karte u predprodaji iznosi 300rsd /Yugovinyl, Cetinjska 15, Beograd/, a na dan koncerta iznosiće 400rsd.

U subotu, 12. oktobra u 22.00 - Popečitelji! Grupu Popečitelji osnovali su braća Saša i Goran Furunović 1995. godine u Prištini. Tadašnji petočlani sastav je imao nekoliko bučnih i eksplozivnih nastupa i predstavljao je specifičnu pojavu na tadašnjoj prištinskoj sceni svirajući bučnu mešavinu nespojivih pravaca (alter, etno, noise, hard core…) 2008. godine Goran Furunović sa bubnja prelazina bas gitaru, a na mesto bubnjara dolazi Ivan Cvetković i tada Popečitelji kao trojka počinju da stvaraju svoju eksplozivnu mešavinu instrumentalnog funk-rocka i folk muzike.

2008. godine Popečitelji izdaju “Horizonte”, album kojim utvrđuju autentičnost svog muzičkog izraza. Na ovom albumu produkcijski deo posla uzimaju u svoje ruke, a numere kao što su Kilogrami, Horizonti, Transverzala…lako pronalaze put do slušalaca. Bend, tada, koncertno promoviše ovaj album u svim bivšim jugoslovenskim republikama.

Popečitelji su kroz mnoge održane koncerte samo potvrdili epitet eksplozivnog benda. Takav status doveo je do toga da su, između ostalog, nastupali kao predgrupe Maceo Parkeru, legendarnom saksofonisti Džejmsa Brauna (2003.), kao i bendu NoMeansNo (2005.). Pored brojnih koncerata u Srbiji i zemljama u regionu, Popečitelji su nastupali na brojnim festivalima u Poljskoj (Varšava, Ciechanov, Węgorzewo), Italiji (Milano, Rim), Francuskoj (Tuluz, Albi), Austriji (Beč) i Belgiji (Gent). Kao nezaustavljiva koncertna atrakcija Popečitelji svih ovih godina ređaju koncerte koji nikoga ne ostavljaju ravnodušnim. Nebrojenim nastupima u preko 70 gradova u zemlji, regionu i Evropi. Popečitelji neumorno rade ono u čemu su najbolji i raduju se svakom direktnom kontaktu sapublikom.

2015. godine Saša pokreće onlajn etiketu Druga stvar na kojoj Popečitelji objavljuju dva dupla singla – “Kroz” i “Bum!”. Za ove numere su objavljeni i prigodni video spotovi, a 2016. godine se na mesto bubnjara, posle 16 godina, vraća Ivan Cvetković, dok 2018. njega zamenjuje Dušan Lazić.

Krajem 2018. godine bend objavljuje singl „Pozivanje“.  

<<  Jun 2020  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
  1  2  3  4  5  6  7
  8  91011121314
15161718192021
22232425262728
2930     

Putopisi, Intervjui..