PRIJAVA NA FILMSKU RADIONICU

PRIJAVA NA FILMSKU RADIONICU
sre, 20. oktobar 2021 - pet, 5. novembar 2021

Kino klub Sisak organizira filmsku radionicu „Korak do filma“ namijenjenu srednjoškolcima. Polaznici će kroz studeni i dio prosinca u Centru kreativne industrije Sisak te vanjskim lokacijama grada Siska učiti o osnovama filma, pisanju scenarija, razradi ideje, osnovama snimanja filmskog materijala, zatim o montaži slike i zvuka te na kraju kao rezultat snimiti dva filma – dokumentarni i igrani. Voditelj radionica je Teo Vukšan, koji već dugi niz godina radi i školuje se na području filma i multimedije. Voditelj projekta i suradnik na radionicama Matija Holjevac, dugogodišnji je filmaš sa širokim spektrom znanja i iskustava. Asistentica na projektu je studentica produkcije na Akademiji dramske umjetnosti, Laura Prpić.

Ovo su ljudi koji će svoja znanja i vještine usmjeriti na izobrazbu mladih filmaša, u kategorijama igranog i dokumentarnog filma.

Konačni produkt radionica odnosno cilj je snimiti dva filma, igrani i dokumentarni. Filmovi će se prikazati na javnim promocijama u prostorijama Centra kreativne industrije Sisak, a i prijavljivat će se na brojne filmske festivale, kako unutar tako i van Lijepe naše.

Prijaviti se možete do 5.11.2021. putem obrasca na našoj službenoj web stranici (www.kks.hr) ili na LINKU >>.

Za sve informacije oko prijave i radionica možete se javiti putem službene Facebook ili Instagram stranice Kino kluba ili na mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli..

Osim srednjoškolaca poziv je otvoren i za sve studente te radničku mladež koja želi naučiti više o filmu ili pak izbrusiti svoje filmsko znanje. Projekt je poticaj srednjoškolcima i nastavnicima da uz podršku Kino kluba Sisak i sami osnuju filmske družine u svojim školama te se educiraju na području filma i medija.

Radionice su koncipirane u dva dijela – teorijskom i praktičnom, a održavaju se vikendima. Teorijski dio obuhvaća predavanja o osnovama filma, procesu priprema, predprodukcije, produkcije i postprodukcije projekta te tumačenju osnovnih stručnih pojmova na području kinematografije i medija dok je praktični dio baziran na proces pisanja sinopsisa, režijske razrade, scenarija, knjige snimanja te samog snimanja i montaže projekata.

Sa željom da se u mladima već od samih početaka stvara ljubav i želja za stvaranjem filmova, ova radionica dat će im ono najbolje od njihovih voditelja do produkata koji će nastati zajedničkim snagama. Grad Sisak i Hrvatski audiovizualni centar ponosni su pokrovitelji ovog projekta i svi zajedno željno očekujemo buduće filmaše s novim i kreativnim idejama koji će pridonijeti napretku domaće filmske industrije.

<<  Februar 2022  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
   1  2  3  4  5  6
  7  8  910111213
14151617181920
21222324252627
28      

Putopisi, Intervjui..