8. STAR FILM FEST - KONFERENCIJA ZA MEDIJE

8. STAR FILM FEST - KONFERENCIJA ZA MEDIJE
čet, 26. avgust 2021 - sub, 28. avgust 2021

Zvjezdana posada zvana Star Film Fest se sve više i više bliži svom odredištu, a za posetioce su pripremljene mnoge filmske projekcije, radionice, koncerti, izložbe i rasprave, a na vama je samo da rezervišete datume - 26. 27. i 28. avgusta. Povodom svega u sredu 18. avgusta održana je službena konferencija za medije povodom osmog izdanja Star Film Festa. O nadolazećem izdanju Star Film Festa govorili su: direktor festivala Matija Holjevac, gradonačelnica grada Siska Kristina Ikić Baniček, predstavnik INE Damir Butković, producentica Star Film Festa Laura Prpić i voditeljica media sektora Klara Berdais.

Star Film Fest se održava pod krilaticom “Made of Stardust”, a nakon prošlogodišnjeg online izdanja, ove godine se vraća u svom punom sjaju.

Organizatori su posebno istaknuli specifičan način održavanja ovogodišnjeg izdanja, uživo ali i online putem live streama na službenim stranicama Festa.

Same projekcije filmova će biti moguće gledati uživo na samim lokacijama festa, a svi oni koji neće biti u mogućnosti prisustvovati, moći će ih pogledati online na službenim stranicama Star Film Festa.

Matija Holjevac, direktor Star Film Festa, izrazio je zadovoljstvo zavidnim brojem ovogodišnjih prijava usprkos i daljoj prisutnosti koronavirusa. Tako je ove godine pristiglo 526 filmova iz 50 različitih zemalja, a stručne selektorice Anja Kavić i Martina Mladenović su odabrale 39 filmova koji će zasjati na ovogodišnjem platnu Star Film Festa. Direktor festa je predstavio i ovogodišnji žiri kojeg čine Iva Rosandić, Karlo Maloča, Lucia Stefania Glavic Mandarić i Tena Pataky.

Istaknuo je i kako će se svi segmenti programa biti realizirani sukladno preporukama Nacionalnog stožera civilne zaštite Republike Hrvatske na lokacijama  vanjskog prostora Kazališta 21 i novo obnovljenog prostora Centra Kreativne Industrije Sisak.

Gradonačelnica Siska Kristina Ikić Baniček naglasila je kako joj je iznimno drago što se u program Star Film Festa uklopio i prostor Centra Kreativne Industrije Sisak. Naglasila je i kako je tijekom zadnjih osam godina Star Film Fest narastao u prepoznatljivi i kvalitetni sisački festival - “Mislim da svi kada čuju ime Star Film Fest, ga poistovjećuju sa dobrom mladom, energičnom ekipom koja nam svake godine ponudi nešto novo.”

Medijima se zatim obratio predstavnik INE Damir Butković koji je naglasio već tradicionalnu suradnju INE sa zvjezdanim festivalom u Sisku. U ime INE izrazio je zadovoljstvo zbog suradnje te je čestitao organizatorima Star Film Festa na upuštanju u izazovnu realizaciju 8. izdanja festivala.

Zadnje riječi konferencije preuzela je producentica Star Film Festa Laura Prpić koja  je upoznala medije s programom festivala uz naglasak na bogati i opširan popratni sadržaj. Tako 8. Star Film Fest uz natjecateljske projekcije u live i online izdanju, publici nudi i izložbe realizirane u suradnji sa Gradskim muzejom Sisak te karlovačkom platformom F12 i brojne radionice te glazbeni program.

Za kraj, producentica je naglasila i suradnju Star Film Festa i Hrvatskih željeznica - za sve posjetitelje Star Film Festa koji će dolaziti vlakom, osigurano je 40% popusta na povratnu kartu putovanja Hrvatskim željeznicama.

Nakon zahvale medijima na dolasku i praćenju službene press konferencije, organizatori su se zahvalili na podršci sponzorima i ostalim medijima te su pozvali sve zainteresirane na 8. Star Film Fest koji će se održati od 26. kolovoza do 28. kolovoza u Sisku i online.

Cijelu konferenciju za medije možete pogledati na službenim Facebook stranicama Star Film Festa.

<<  Mart 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
    

Putopisi, Intervjui..