Koncert igračke trupe Una Saga Serbica u Galeriji

Koncert igračke trupe Una Saga Serbica u Galeriji
ned, 6. jun 2021, 19:00 h

Galerija, destinacija koja nudi sve na jednom mestu, za posetioce je u nedelju, 6. juna od 19h, satipripremila nesvakidašnji muzičko-scenski spektakl - koncert igračke trupe Una Saga Serbica. Miks kulture, igara, pokreta i zvukova Balkana očekuje sve one koji se u nedelju budu našli u Galeriji. Una Saga Serbica postoji već 20 godina, a nastala je sa jasnim ciljem - da digne igračku kulturu Srbije na noge. Uspešno oživljavajući lepotu scenske umetnosti Srbije i Balkana, na savremeni način, a ne zanemarujući tradiciju, do sada su realizovali nekoliko uspešnih projekata, od kojih su najznačajniji “Igre i Zvuci Balkana” i “Igra Bogova”, čije će segmente publika moći da vidi i čuje upravo u Galeriji.

„Moć ljubavi prema igri i božanske sile pretočili smo u projekat “Igra Bogova”, koji je premijerno izveden 2018. godine. To pletivo umetničkog izražavanja govori o prvom susretu ljubavnika, prevazilaženju prepreka, strpljenju, večitoj borbi i nadasve pobedi iskrenog i hrabrog srca“,rekao je Svetozar Krstić, osnivač trupe Una Saga Serbica.

Galerija je za posetioce pripremila koncert za pamćenje. Pridružite nam se i uživajte u raznolikosti ritmova Srbije i Balkana.

<<  Mart 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
    

Putopisi, Intervjui..