Drugo međunarodno bijenale litografija u UK Parobrod

Drugo međunarodno bijenale litografija u UK Parobrod
uto, 15. decembar 2020 - sub, 26. decembar 2020
Beograd,

U utorak, 15. decembra u 16h u UK Stari grad je otvaramje Drugog međunarodnog bijenala litografija. Međunarodno bijenale litografije je osnovano 2018. godine sa ciljem promocije grafičke tehnike litografija. Na izložbi prikazujemo litografije nastale u protekle dve godine, na kojima se može videti raznolikost poetika, škola, pravaca i pristupa umetnosti štampanja sa litografskog kamena. Na jednom mestu se mogu videti dela umetnika nastala na različitim krajevima sveta. Na Drugom međunarodnom bijenalu litografije biće izloženi radovi 24 umetnika/ce iz 10 zemalja: Srbije, Belorusije, Japana, Indije, Norveške, Italije, Francuske, Poljske, Holandije i Slovenije.

Prvu nagradu je dobila Alena Andruščanka iz Belorusije, drugu Jasunori Kinukava iz Japana i treću Sanjaj Kumar iz Indije.

Žiri Drugog međunarodnog bijenala litografije: Ljiljana Tašić, istoričarka umetnosti, Vesna Todorović, istoričarka umetnosti, Gordana Petrović, grafičar, profesor FPU u Beogradu, Stefan Božkov grafičar iz Bugarske i dr.Marko Kalezić

Izložba će biti otvorena 15. decembra u Ustanovi kulture “Stari grad” i trajaće do 26. decembra.


UK Parobrod
Kapetan Misina 6a, Beograd
<<  Mart 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
    

Putopisi, Intervjui..