36. JAZZ FESTIVAL VALJEVO PRVI PUT U ONLINE IZDANJU

36. JAZZ FESTIVAL VALJEVO PRVI PUT U ONLINE IZDANJU
pet, 25. decembar 2020 - uto, 29. decembar 2020

36. JAZZ festival Valjevo biće održan ove godine od 25-29. decembra i po prvi put u svojoj dugoj istoriji u online izdanju. Svi ljubitelji dobre muzike i pravog džeza moći će da prate besplatno program koncerata koji će biti emitovani premijerno na YouTube kanalu festivala Jazz Fest Valjevo tokom navedenog perioda. Pored koncerata domaćih i inostranih džez grupa, koji će biti emitovani svake večeri od 25-29. decembra premijerno od 21h na YouTube kanalu, organizatori vredno pripremaju i specijalizovane emisije, kako bi zadržali edukativni duh i cilj koji je ovaj festival negovao svih ovih godina.

Ivan Teofilović, iz organizacije Jazz festa najavio je ovogodišnji program festivala: „U okviru ovogodišnjeg online izdanja, pripremili smo veče posvećeno jednom od osnivača festivala i čoveku kojeg Valjevo samo po dobru pamti - dr. Voji Milutinoviću, pod nazivom „Bravo majstore“. Snimili smo i više emisija u kojima su učestvovali studenti jazz odseka Muzičke Akademije u Beogradu, učenici Valjevske gimnazije, kao i poznati valjevski reperi i muzičari. Potrudili smo se da u datim, veoma nepovoljnim okolnostima, izvučemo maksimum i posao obavimo najbolje što smo mogli, jer nismo smeli  da dopustimo da se festival koji traje 35. godina u kontinuitetu prekida, uprkos i u inat svemu. Znamo da nas dr. Voja gleda i iako ne možemo da ga čujemo, znamo šta nam poručuje. Jednoga dana kada sve ovo bude iza nas i kada se, nadamo se, život koliko-toliko vrati u normalu, svi zajedno ćemo moći koliko nas glas nosi da viknemo: BRAVO MAJSTORI!“

Valjevski Jazz festival jedini je festival koji je u kontinuitetu održavan svake godine od svog osnivanja i na kojem je nastupilo skoro 1.200 muzičara i više od stotinu bendova iz zemlje i inostranstva. Ove godine pod sloganom Jazz vakcina podržan je od strane Ministarstva za Kulturu i informisanje i Grada Valjeva, a održava se u organizaciji Centra za kulturu Valjevo.

<<  Mart 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
    

Putopisi, Intervjui..