2. VREMEPLOV – ONLINE festival animiranih sećanja

2. VREMEPLOV – ONLINE festival animiranih sećanja
sub, 12. septembar 2020

Za nedelju dana, 12. 09. 2020. godine u subotu od 11 časova počinje 2. festival animiranih sećanja - VREMEPLOV koji će se održati na našim internet portalima i trajaće do 22 časa. Nagrade za učesnike kviza će se deliti samo tokom festivalskog dana, a većina ostalog festivalskog programa će i dalje ostati dostuptna preko naših internet platformi. 2. Vremeplov - ONLINE  festival će biti besplatan i  dostupan svima. Neće biti geolokacijskih, niti brojčanih ograničenja, takođe neće biti potrebno ni prijavljivanje, niti popunjavanje bilo kakvih formulara da bi se omogućio pristup gledanju i učestvovanju u ONLINE  Festivalu Vremeplov. Tema Festivala i konkursa je Novi Sad, Dunavska ulica.

Festival će se održati ONLINE na inernet platformi https://vremeplov.in.rs. Gledaoci će takođe moći da gledaju i  učestvuju u 2. Vremeplovu i preko Fejsbuk platforme www.facebook.com/vremeplov.in.rs

Vremeplov je Festival kulturno-istorijskih i ličnih sećanja na Novi Sad, predstavljenih sa drugačijeg umetničkog i kulturološkog aspekta kroz formu najnovijih medija ali uz upoznavanje i upotrebu zaboravljenih formi.

Inovativni, interaktivni, hipnotički projekat Vremeplov uključuje građane u Festival koji je baziran na spoju različitih medija i umetničkih disciplina: sinemagraf, film, video, animacija, fotografija, zvuk, dizajn, performans, igra, arhitektura, strip, moda, muzika, knjiga...

ONLINE PROGRAM 2. Vremeplova
 
SIGRARIJE - Zabavne i zaboravljene igre za decu: lastiš, kolariću paniću, između dve vatre, trule kobile, šuge, preskakanje konopca, šareno jaje, fote, partizani i nemci isl.
*Pravila ovih igara će biti dostupna online. Na taj način će deca od kuće moći da uče i vežbaju ove interesantne sigrarije i ispune dan.

SNIMANJE GRAĐANA - Ispred specijalnog platna (Chroma key) u fizičkom prostoru, studiju ili eksterijeru u zavisnosti od vremenskih uslova.
*Uz poštovanje svih epidemioloških mera.
*Realizovaće se samo putem zakazivanja i biće ograničen broj učesnika.

SINEMAGRAFI - Oživljene tj. animirane stare fotografije Dunavske ulice.
*gledaće se putem online platformi ali i uz pomoć mobilnih telefona putem skeniranja QR kodova koji će biti postavljeni po centru Novog Sada.

KVIZ - Sadržaj pitanja će biti vezan za kulturu, istoriju, zanimljivosti i priče o Novom Sadu. Prvih par učesnika će osvojiti simbolične nagrade.
*Igraće se putem online platformi.

FILMSKI VREMEPLOV - Kratke video forme o Novom Sadu - JupiJE edukativne, zabavne, istorijske činjenice i priče  + stari video snimci i filmovi.
*gledaće se putem online platformi ali i uz pomoć mobilnih telefona putem skeniranja QR kodova koji će biti postavljeni po centru Novog Sada.

MODNI VREMEPLOV - Građanima bi putem internet portala bile predočene fotografije preko kojih bi saznali kakva je moda i kultura življenja bila kroz različite vremenske periode. Kroz modu građani bi se upoznali sa različitim kulturnim razdobljima, stilom, navikama i običajima u našem gradu i šire.
*gledaće se putem online platformi.

MUZIČKI VREMEPLOV - Urbana(gradska) i alternativna muzika različitih žanrova.
*gledaće se video spotovi putem online platformi.

VINTIDŽ GALERIJA - Stare fotografije: urbana(gradska) arhitektura kroz različite arhitektonske stilove, stare mape Novog Sada, tradicionalni kulturni vez, stare razglednice, značajni svestki momenti, trendovi i istorija.
*gledaće se putem online platformi.

 





<<  Mart 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
    

Putopisi, Intervjui..