Beograd ove jeseni sluša žene

Beograd ove jeseni sluša žene
pet, 4. oktobar 2019
Beograd,

Pred nama je treće izdanje festivala Zvuk Beograda i prvi put je u potpunosti okrenuto umetnicama koje Beograd sluša, ženama koje stoje ispred svojih bendova ili solo projekata i vode ih – FRONT WOMEN! Dobro poznata SAJSI MC, mlada kantautorka TAMARA KEZZ i specijalna gošća iz Slovenije KUKLA - koje privlače sve više pažnje i osvajaju svojom muzikom, stilom i jasnim stavovima naći će se 4. oktobra na bini Zvuka Beograda u Kulturnom centru Grad. Kroz istoriju uloga žena u muzici nije bila dovoljno vidljiva.

A koliko je bolja situacija danas? Koliko često viđate muzičarke po festivalskim gigovima, i kada su najveće zvezde? Koliko često su njihove pesme na set listama, koliko često gostuju na televizijama? Osim kao vokali u sastavima sa muškim liderima.
 
Mi želimo da ovu jednovečernju festivalsku manifestaciju posvetimo ženama u muzici kod nas (sa gošćom iz regiona) i tim putem samo da pokrenemo razgovor o učešću žena na muzičkoj sceni kako bismo dali primer i većim, boljim i medijski praćenijim muzičkim dešavanjima da urade to isto.
 
Cena karte u pretprodaji je 500 dinara.

Link za event ovde


Kulturni Centar Grad
Braće Krsmanović 4, Beograd
<<  Jul 2020  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
  
  

Putopisi, Intervjui..