U periodu jul - avgust 2017. ploveći kulturni centar, BrodTeatar, će biti usidren na obali Dunava, na Beogradskom keju (pored mosta Duga) i ponuditi 2 meseca sadržaja na reci. Osnovna ideja programa je da se kroz koncept  "otvorenih vrata" razvija saradnja kulturnih aktera i umetnika sa jedne strane, a sa druge strane da se ponudi kvalitetan, raznovrsan i dostupan kulturni program publici. Kao i prethodne dve godine smo na 1255. kilometru Dunava, nećete nas promašiti. Vidimo se svakog dana u večernjim časovima (osim nedelje). Detaljnije o svim programima u nastavku

PROGRAM:

24. jul 2017.

18h: Prostor bajke, pravimo scenski prostor bajke, SCEN

U saradnji SCEN – Centra za scenski dizajn, arhitekturu i tehnologiju i SKCN-a, tokom leta će biti organizovane radionice u različitim domenima scenskog dizajna – od radionica posvećenih oblikovanju scenskog prostora i prostora igre do radionica scenografije i kostima.

Ovog ponedeljka dečiji zadatak je napraviti prostor bajke, u ovom slučaju Tri praseta. Radionica počinje zajedničkim čitanjem bajke, nakon čega deca dobijaju zadatak da na listovima a4 nacrtaju kako oni zamišljalju tri kuće prasića. Ovaj deo traje 15min, nakon čega se deca dele u ti grupe i svaka dobija zadatak koju kuću pravi uz materijala koji će im biti dat.

Radionicu vodi: Vladimir Savić

Radionica je namenjena deci uzrasta od 5-10 godina. Nije potrebno prethodno prijavljivanje.

19.30h: „Stidljiva aždaja“, Pozorištance „Teatrilo“, Novi Sad

Pozorištance „TEATRILO„ čine profesionalni glumci ,animatori,kreatori lutaka, Reditelj i dečiji psiholog.
Dugogodišnjim radom u oblasti lutkarstva, pozorišnih predstava za decu i dečije psihologije istražuje bitne segmente života, i kroz svoje predstave ukazuje na njih.

Predstava „Stidljiva  Aždaja“ je edukativna predstava, nastala po motivima Diznijevog crtanog filma. Ovi junaci su deci dobro poznati iz mnogih priča, a sada su se glavni junaci našli  u nesvakidašnjoj situaciji. Naša Aždaja je umetnica , piše pesme i nikako neće da se bori. Dok je Vitez već umoran od svega i želi da ide u zasluženu penziju. Hoće li uz pomoć dece on uspeti da nagovori Aždaju na borbu, ostaje da pogledate.

Predstava je sa velikim uspehom igrana 2013 .Godine na turneji po Crnogorskom primorju i u Hercegnovskom pozorištu. Naišla je na odličan odziv publike kao zabavna,edukativna i profesionalno urađena predstava.Namenjena je gledaocima od 7 do 77 godina.

U predstavi igraju Ružica Radman i Strahinja Bojović ( član drame Srpskog Narodnog pozorišta)
U predstavi deca učestvuju, i daju svaki put novu energiju već uigranoj postavki.

Adaptacija teksta: Strahinja Bojović
Scenografija i kostim: Stolef Fantast
Igraju : Strahinja Bojović i Ružica Radman

21h: “Borilački klub/Fight Club”, Filmski program Američkog kutka Novi Sad

Filmski program Američkogkutkana“BrodTeatru”ovogjulaobeležićefilmskiklasiciameričkekinematografije. Svakog ponedeljka do kraja jul apublika će imati prilike da pogleda filmska ostvarenja koja su obležila istoriju filma. Pozabavićemo se različitim žanrovima za različitu publiku.

Borilački klub/Fight Club (1999)

Borilački klub je satirična crna komedija Dejvida Finčera iz 1999. godine, snimljena prema istoimenom romanu Čaka Palahnjuka sa Bred Pitom i Edvardom Nortonom. Smatrao se jednim od najkontroverznijih i najspominjanijih filmova 1999. godine i pretečom novog raspoloženja u američkom političkom životu. Kao i drugi filmovi te godine, Magnolija, Biti Džon Malkovič i Tri kralja, Borilački klub je prepoznat kao inovacija u filmskoj formi i stilu.

Kancelarijski radnik koji pati od nesanice pokušava da promeni svoj život kada sa samouverenim, otkačenim poznanikom osniva borilački klub koji postaje i nešto više od toga. Na trenutke okrutan, ovaj film tera na razmišljanje o mnogim stvarima kao i o potisnutom besu, traumama, insomniji. Film sa mnogo slojeva, jedan od onih koji treba gledati i po više puta kako bi se u potpunosti razumeo.

Trejler možete pogledati ovde
 
25. jul 2017.

21h “Lepe godine”, Francuski institut u Srbiji

Da li postoji ženska sudbina? Ženske priče? I, ako postoje, šta mogu svima nama da kažu? Četiri intimna filma o ženskoj perspektivi, četiri snažne junakinje u borbi sa ličnim, porodičnim i društvenim demonima. Četiri filma sa francuskim šarmom i ženskim ulogama koje se ne zaboravljaju. Ovaj Francuski filmski karavan na Brod-teatru, kroz ciklus ‘Žene na filmu’ predstavlja izuzetne ženske filmske priče, koje potpisuju i žene i muškarci.

TIITLOVI NA SRPSKOM JEZIKU
« Lepe godine », (FRA, 2012, 94')

Režija: Marion Vernu
Igraju: Fani Ardan, Loran Lafit, Patrik Šesne...

Zubarka Karolin rano odlazi u penziju. Šta sada?  Kako dalje? Kako uopšte krenuti ispočetka? Pred njom je mnogo pitanja, previše slobodnog vremena... i ništa više. Muž i deca je, iz straha da će se dosađivati, upisuju na časove informatike gde predaje atraktivan mladić...

Trejler možete pogledati ovde

26. jul2017.

18h “Novosadski štrand – ljudi na plaži”,oblikovanje ljudske figure u prirodno jveličini, Raspustilište

I ovog leta nastavljamo tradiciju programa radionica na brodu "Brod Teatar". Zajedno sa našim prijateljima iz RASPUSTILIŠTA spremili smo odličan provod na "Brod Teatru" (kod mosta Varadinska duga).

Svake srede od 18 časova od 12. jula do 30. avgusta ćemo održavati razne likovno-kreativne radionice.

Ove srede ćemo oblikovati pesak i glinu i  praviti ljudske figure u različitim pozama.

Radionica je namenjena deci starosti od 4 godine. Nije potrebna prethodna najava. Materijale obezbeđuju organizatori. Radionicu vodi Ljubica Tankosić, akademski slikar/grafičar i likovni pedagog.

18h – 23hSvetlost Šapca među Lalama, predstavljanje šabačke alternativne scene, NVO Svetlost Šabac

18h Neformalna grupa Kombinart (izložba)

Izložba neformalne grupe Kombinart koja okuplja šabačke umetnike različitih umetničkih izražaja. Grupa je angažovana na kreiranju kulturnih politika I umetničkoj produkciji.

Inicijativa Sačuvajmo Dom JNA (odbrana javnih prostora)

Predstavljanje Inicijative Sačuvajmo Dom JNA. Ova inicijativa predstavlja široki front udruženja, umetnika i institucija koje se bore za neotuđivanje i revitalizaciju nekadašnjeg doma vojske (u Šapcu) koji se sada nalazi u vlasništvu lokalne samouprave.

20h Inbox (omladinska predstava Scena Maska)

Inbox je omladinska predstava u produkciji Scene Maska i Srednje Škole za primenjene umetnosti, ovaj igrokaz je do sada više puta nagrađivan.

21h TheSlonz, The Buzz, koncert

Bendovi TheSlonz i The Buzz su predstavnici novog muzičkog talasa u Šapcu koji plivaju u žanrovima Indie Rocka i Alternative Rocka.

27. jul 2017.

Svetlost Šapca među Lalama, predstavljanje šabačke alternativne scene, NVO Svetlost Šabac

19h – 21h

- Predstavljanje Inicijative Šabačka gradska bašta Inicijativa Šabačka gradska bašta predstavlja za sada jedinu gradsku baštu na teritoriji Republike Srbije koja se nalazi na javnoj površini, inicijativa je u junu 2015 godine na terenu pokrenula baštu čemu je prethodilo 2 godine lobiranja  i javnog zagovaranja.

- Fotografton - Fotografton predstavlja digitalnu kompilativnu izložbu fotografija šabačkih profesionalaca  i amatera koji nisu izabrani već samoprijavljeni izlagači.

- Predstavljanje knjige „Moderna šabačka umetnost“ istoričara umetnosti Filipa Kovačevića.

- Jana Srce je modni brend dizajnerke Jane Trivanovic Ilić, koja je veliki zaljubljenik u krojenje i šivenje ona stvara unikatni modele za bebe, žene, muškarce i pse.

- Predstavljanje projekta Luke i Aleksandre Đuričić pod nazivom "Od priče do pozornice" u kojem se ilustruje i štampa Aleksandrina priča za decu ,,Bajka o ljubavi”.Kroz seriju kreativnih radionica koju su pohađala deca predškolske ustanove ,,Naše dete”  nastala je istoimena predstava koja je premijerno izvedena na Koloniji dečjeg prijateljstva u Šapcu ove godine.

Tokom dana muziku pušta The Kekk. The Kekk je pseudonim Đorđa Kesića nekadašnjeg bubnjara nekolicine šabačkih punk bendova ali oda kada upada u kandže kapitalizma prelazi iz ekipnih u individualne igrače te svojim računarom stvara sjajne remixe poznatih hit pesama u jungle, drum and bass maniru.

21h Videodrom čini kolaž kratkih filmova Šapčana i o Šapčanima, dokumentarna i igrana forma naizmenično se smenjujući prikazaće video angažman nastao u poslednjih 10 godina.

21.30h Band MOON stvara muziku koja se može okarakterisati kao  instrumentalni rock, ovaj space rock projekat nastao je kroz okupljanja šabačkih muzičara na neformalnim jam sessiona održavanim diljem grada.

28. jul 2017.

21h „Ana“, Pozorište „Promena“, Novi Sad

Monodrama "Ana" je master rad studenata glume i režije na Akademiji umetnosti u Novom Sadu. Tekst je nastao po motivima Tolstojevog dela  "Ana Karenjina" .

Na železničkoj stanici, nekoliko trenutaka pre nego što odluči da izvrši samoubistvo, Ana pokušava da sagleda svoje postupke i svoj život. Kako živeti i šta raditi kada ne možeš da pobegneš od sebe i svog osećanja krivice?

" ... Kao kadčoveka u polusnumučinekibol i on pokušava da otkine i odbaci od sebebolesnomesto, alikad se pribereshvati da je to bolesnomesto on sam." Ana Karenjina, LavNikolajevičTolstoj.

29. jul 2017.

21h Funktastic Coalition Band,  N.Sad/Beograd

"Funktastic Coalition Band" je funk/jazz/fusion instrumentalni sastav koji izvodi svoje kompozicije u originalnim aranžmanima. Sastav je 2012. godine okupio novosadski trombonista Nemanja Zlatarev, ujedno i član Big Band-a Radio Televizije Srbije.
 
Sastav čine mlađe generacije muzičara pretežno novosadske i beogradske jazz scene, otuda i naziv sastava "koalicija". Bend za sada funkcioniše pod parolom da vokal nije neophodan za potpuni muzički užitak, a album izdat 2015. godine pod nazivom " For The First Time" to i dokazuje. Ogroman uticaj instrumentalnog funk/smooth i fusion stila '70tih i '80tih ali i muzike danas, čine ovaj sastav jedinstvenim na našoj jazz sceni.
 
Bend će iskoristiti i ovu priliku da odsvira materijal sa prethodnog albuma ali i predstavi nešto novog  albuma koji se već uveliko priprema.
 
Nastupiće u sastavu:

*Miloš Grbatinić - Bubanj
*Dejan Zec - Bas Gitara
*Nemanja Teofanović - Gitara
*Dušan Sarić - Klavijatura
*Nemanja Zlatarev - Trombon

30. jul 2017. Nema programa, ali radi bar.

Vidimo se na brodu “Brod Teatar”!

<<  Decembar 2019  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
        1
  2  3  4  5  6  7  8
  9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     

Putopisi, Intervjui..