Re-Kreativni centar Silosi Beograd pokrenuo je zimsku sezonu u kojoj publici donosi nove izložbe i vikend žurke, pop-up prodaju domaćih dizajnera, ali i praznične markete i sajmove. Ovi monumentalni objekti na Dorćolu, proteklog leta su ugostili hiljade posetilaca na otvorenom prostoru tik uz Dunav, a zahvaljujući efikasnom podnom grejanju u svom prvom bloku spremni su da rade punom parom i tokom zimskih dana! Toplo će biti i ovog vikenda, jer u Silose stiže mini-sajam "Naše, a domaće", gde će se publici predstaviti neki od naših zanatskih proizvođača hrane i pića.

Serija zdravih proizvoda iz asortimanana brendova Organela, Nutrino Lab, Mad Med, Supernatural, najbolje etikete vinarija Bikicki, Imperator, Eden i Verkat, žestoke uzdanice destilerija Akov, Akademska, 2 Tales, Con Te, ali i brojni drugi ove subote i nedelje, od 17 do 22 časa, a ulaz je slobodan.

Naziv sezone "Zima bez dima" ukazuje na nepušački režim unutar Silosa, ali i čist vazduh pored Dunava gde je pušenje dozvoljeno, a gosti svakog vikenda na klupama i burićima pored vatre mogu da probaju koktele od kuvanog vina i rakije, ali i vruć gulaš i kobasice! Ipak, najtoplije je u samim Silosima gde će aktuelna izložba atraktivno dizajniranih etiketa zanatske Kabinet pivare trajati sve do 17. januara, a na oko 60 akrilnih platna prikazani su radovi vodećih domaćih dizajnera među kojima su Slavimir Stojanović, Tadija Janičić, Nemanja Jehlička, Super Timor i brojni drugi.

I radovi modnih domaćih dizajnera izloženi su u Silosima svakog dana od 17 do 22 časa u okviru pop-up prodavnice "Fab Living by Una" koju beogradska publika poznaje po velikom salonu u Krunskoj. A modu, i to onu najvišu, pravo iz radionica vodećih svetskih dizajnera kao što su Aleksandar Mekvin, Dona Karana, Guči, Prada i brojni drugi, u Silose je donela diskretna donatorka. Ova, jedna od vodećih poslovnih žena u regionu, umesto publiciteta htela je da pomogne tako što je namenila sav prihod od prodaje svojih par stotina second-hand komada garderobe u fond za ozelenjavanje zone Silosa!

U muzičkom smislu, prvi vikend obeležili su i nastupi Kristijana Molnara i Une Senić, a ovog vikenda stižu i novi gosti sa naše DJ scene uz selekciju haus, džez i soul muzike. Ulaz je slobodan na sve događaje, a radno vreme Re-kreativnog centra Silosi Beograd je svakog dana od 17 časova do ponoći, a vikendom do 01h. Do zone Silosa dolazi se iz ulice Dunavski kej, a iza rampe nekadašnje fabrike "Žitomline" u sklopu koje su izgrađeni, nalazi se i besplatan parking za posetioce.

Silosi su projekat neprofitne organizacije Gaia pokret čija četiri stuba delovanja ili kako sami ističu na sajtu silosi.rs, četiri sile Silosa, su obrazovanje, umetnost, rekreacija i zaštita životne sredine. Tokom proteklog leta, u Silosima smo gledali izložbe umetnica kao što su Svetlana Ninković, Sara Kujundžić, Nataša Ilić, studenata Fakulteta primenjnih umetnosti, ali i edukativne postavke o svetskoj istoriji transporta. Iz urbanih bašti i medonosnog vrta Silosa potekla su čak dva brenda domaćeg meda, a održane su i edukativni paneli, konferencije i čitav niz degustacija domaćih proizvoda.

I muzička ponuda je bila bogata, pa su u zoni Silosa nastupali Anfisa Letyago, Kanda, Kožda i Nebojša, ali i DJ rezidenti Kristijan Molnar, Una Senić i niz njihovih gostiju sa domaće scene. Premijerno je prikazan i film Predraga Golubovića "Sezona mira u Parizu", a ovogodišnji Bitef u Silose je doveo čak devet predstava trupa iz Francuske, Italije, Grčke i Slovenije.

<<  Februar 2022  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
   1  2  3  4  5  6
  7  8  910111213
14151617181920
21222324252627
28      

Putopisi, Intervjui..